Društvo

Dogovor sa građanima u najužem centru grada (FOTO)

U Prijezdinoj ulici kod Sabornog hrama počeli su radovi na izgradnji novog trotoara. Učesnici gradskog karavana obišli su radove i posetili građane u susedstvu i na Obilićevom vencu, saslušali njihove predloge o tome šta je neophodno uraditi i popraviti u najužem centru grada.

Tokom obilaska, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski srela se sa stanarima Švajcarije kojima je uručila košarkašku tablu i obruč čime je ispunjen dogovor postignut prilikom posete njihovog dvorišta koje je sada osvetljeno onako kako su tražili.

“Posle radova u Prijezdinoj sredićemo i trotoar i Učitelj Tasinu ulicu. Posetili smo takozvani Bunker u dvorištu gde su građani predložili postavljanje česme, ozelenjavanje i mobilijar”, rekla je Dragana Sotirovski.

Rehabilitaciju oronulog trotoara, zelene površine i njihovu zaštitu predložili su građani najdužeg solitera na Obilićevom vencu.

“Zajednički problem i jednih i drugih je parkiranje. Rehabilitovaćemo ulicu Stojana Novakovića. Radovi će potrajati i tokom leta”, rekla je ona.

Foto: Grad Nis

Ona ih je podsetila da mogu konkurisati u projektu energetske efikasnosti.

Radimo i na definisanju modela i osnivanju jednog gradskog fonda za subvencionisanje sanacije ravnih krovova i fasada, kao i sređivanja međublokovskog zelenila, napomenula je ona.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com