Zabava

“Dođite da zajedno smirimo naše demone”, poručuje Marinko (Bjesovi) pred koncert u Nišu (VIDEO)

Jedan od najvećih srpskih rok sastava današnjice, kultni gornjomilanovački Bjesovi, nastupiće u Nišu u subotu, 2. oktobra u dvorištu Univerziteta (Banovina) sa početkom od 21.30 sati. Biće ovo njihov prvi koncert u gradu na Nišavi posle punih pet godina, kada su nastupili u istom prostoru. Koncert Bjesova otvoriće veterani niške alternativne rok scene Gospodin Pinokio, čiji nastup počinje u 20.30 sati.

 

“Drage Nišlije, posle punih pet godina Bjesovi konačno dolaze u vaš lepi grad. Koncert je ove subote 2. oktobra i sa nama će svirati i odličan niški bend Gospodin Pinokio. Dođite da zajedno smirimo naše demone u Banovini 2. oktobra…Vole vas Bjesovi!”, poručuje Zoran Marinković Marinko – pevač i frontmen Bjesova pred koncert u Nišu..

 

Bend pod imenom Bjesovi postoji od 16. jula 1990. tj. od prve večeri prve čačanske gitarijade, kada su pobedili i od novca od nagrade snimili svoj prvi album. Od tada je prošlo preko 30 godina, a antologijski albumi koji su usledili, brižljivo osmišljeni nastupi, mnoštvo koncerata, velika medijska pažnja, kao i prepoznatljivi i lični tekstovi, obezbedili su Bjesovima kultni status meðu publikom.

Svaki koncert Bjesovi sviraju u svom maniru – čvrsto i uverljivo, i atmosferu neretko dovode do usijanja uz ogromne erupcije emocija publike, koja opijena Marinkovićevom harizmom deluje kao da je u transu.
Činjenica da Bjesovi zrače ne samo u okviru rokenrola nego i na razne druge strane i to veoma jako, je razlog da i dan danas imaju brojnu publiku sastavljenu od ljudi izmedju sebe vrlo različitih, ali koje povezuje najveće pitanje koje sebi bilo ko od nas može postaviti – pitanje svrhe čovečijeg postojanja.

“Bjesovi” godinama postoje i opstaju, a tokom karijere bend se izborio sa mnogim izazovima i nikad nije podilazio aktuelnim trendovima te je ostao dosledan sebi i svojoj publici i u najtežim vremenima.
Dakle, ni nakon višedecenijskog postojanja i nastupa širom regiona – Bjesovi ne posustaju, kao što ni njihov frontmen svojom energijom večitog mladića ne prestaje da fascinira sve oko sebe. Njegov nonšalantni stav i posvećivanje svakoj pesmi u veoma karakterističnom maniru, pokreće ne samo publiku, već i svakog člana benda.

Svakom svojom svirkom Bjesovi opravdavaju svoju veličinu, kultni status i toliko dug opstanak u muzičkom svetu i nije čudno da, ma koliko god puta nastupali tokom godine, uvek postoji interesovanje za još jednom svirkom više.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com