Promo

DOĐEŠ STAR, ODEŠ MLAD – Kraljica banjskog turizma

Sokobanja je i ove godine opravdala status „kraljice banjskog turizma“. Tokom uskršnjih praznika oko 90 odsto smeštajnih kapaciteta u Sokobanji bilo je ispunjeno, što se očekuje i tokom prvomjskih praznika. U blagodetima ove banje koja sa pravom nosi titulu „kraljice“ , uživali su gosti su iz svih kraje naše naše zemlje, najviše iz Niša, Beograda i Novog Sada. Nezaobilazno mesto sa boravak svakako bila je Vila Vortex u samom centru, na minut od šetališta.

Sokobanja se nalazi u jugoistočnoj Srbiji na obroncima planine Ozren u kotlini koju čine četiri planine, Ozren, Rtanj, Devica i Bukovik. Sokobanja je udaljena od Niša 55km, a od Beograda 210 km.

Kao najstarija banja u zemlji, već 190 godina bavli se organizovanim turizmom i jedna je od najposećenijih destinacija u Srbiji.

Prema podacima Turističke organizacije Sokobanja, prošle godine zabaleženo je 160.000 gostiju, koji su ostvarili blizu 800.000 noćenja.

Možda niste znali?

Menjala je svoj naziv kroz vekove Sokobanja; zvala se Balnea, Banja, Velika Banja, Aleksinačka Banja, Sokol Banja, a od 1859 godine dobila je ime sokobanja po istorijskom gradu Sokogradu  koji je srušen 1416 godine.

Jedinstveno prirodno lečilišta uspešno podspešuje lečenje bronhijalne astme, hroničnog bronhitisa i povišenog krvnog pritisaka.

Sokobanja okružena prirodnim i turističkim bogatstvima, a u Vili Vortex domaćini srdačni i gostoljubivi – kombinacija za pravi odmor i nezaboravne trenutke!

Hiljade zadovoljnih turista uspešno su se lečili i uživali u njenom smeštaju!

 

VILA VORTEX
Branka Đurića 9, Sokobanja
+381 62 14 82 767
FACEBOOK
INSTAGRAM

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com