Društvo

Dodelom najviših priznanja i sečenjem slavskog kolača obeležena slava GO Pantelej

Svečanom akademijom u sali Fakulteta umetnosti, Gradska opština Pantelej obeležila je osamnaestu godišnjicu postojanja i praznik Svetog Pantelejmona, koji slavi kao Dan i Slavu opštine.Uz prisutne predstavnike najviših institucija države, vojske, policije i crkve, kao i gostiju izvan granica Srbije dodeljena su godišnja priznanja Gradske opštine Pantelej.

 

“Dobra komunikacija sa Gradom i gradskim institucijama, kao i sa građanima je nešto što je primarno nama kao opštini, jer upravo uz tu dobru komunikaciju uspevamo da postignemo sve ciljeve. Prioritet broj 1 je komunalna infrastruktura, izgradnja ulica, vodovodne I kanalizacione mreže, sekundarne mreže u selima”, rekla je predsednica GO Pantelej Nataša Stanković.

Najviše priznanje opštine, povelje, dodeljena je generalu-potpukovniku Milosavu Simoviću, komandantu Komande kopnene vojske, za dugogodišnju institucionalnu saradnju, kontinuiranu i pouzdanu podršku lokalnoj zajednici, kao oslonac i uzdanica svih uspešnih akcija za dobrobit šire zajednice i trajni garant uzajamnosti, solidarnosti i jedinstva vojske i građana

Povelja je stigla i u ruke Jelene rudić iz Udruženja „FABRIКA UMETNIКA–CENTAR ZA TALENTE NIŠ“, za dugogodišnju, profesionalnu predanost umetničkom stvaralaštvu i kulturnom životu zajednice, sa jedinstvenim entuzijazmom u kreativnom oplemenjivanju prirodne i urbane životne sredine, otkrivanju, okupljanju i podsticanju umetnički talentovane omladine svih generacija, i pregalačku posvećenost njihovoj afirmaciji kao iznedrenoj i dragocenoj vrednosti zajednice.

Dobitnik povelje je i Udruženje građana „AКTIV ŽENA NIŠA“ za višedecenijski ženski aktivizam, istrajnost u negovanju neprolaznih vrednosti tradicionalne kulture i preduzimljivost u stvaranju novih, autentičnih vrednosti, prateći duh vremena i izazove savremenog života, kao primer pripadnosti i odanosti zajednici na čije potrebe dragovoljno odgovara svojim humanitarnim i dobrotvornim radom.

Blagodarnice Svetog Pantelejmona, opštinsko priznanje koje dodeljuje predsednica Gradske opštine Pantelej dobilo je 10 istaknutih društveno odgovornih kompanija i pojedinaca koji su dali nesebičan doprinos boljitku zajednice u minuloj godini.

Dobitnici blagodarnice su JКP Parking servis, JКP Mediana, Dom učenika srednjih škola Banka hrane Beograd, Saobraćajno preduzeće „Lasta“, Policijska ispostava Pantelej, Elektrodistribucija Srbije, Put inženjering DOO-Niš, Sofija Milenković i Jovana Glidžić, učenica OŠ „Stefan Nemanja“.

Na akademiji je istaknuto da je Opština Pantelej bila posebno motivisana i posvećena podršci deci i najmlađoj populaciji. Zato ni oni nisu zaboravljeni. Opština je nagradila i najmlađe članove zajednice – učenike generacije u pantelejskim osnovnim školama.

U ime dobre saradnje prisutnima se obratila i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

“Ono na šta sam posebno ponosna jeste da smo stavili kamen temeljac za jedan važan Bulevar, Bulevar svetog Pantelejmona i upravo će nam to biti prioritet,  da ga do naredne slave i završimo”, rekla je gradonačelnica na akademiji.

Akademiji su prisustvovali predstavnici Narodne skupštine republike Srbije, državnih i međunarodnih institucija, vojske, policije, crkve, ali i delegacije Bugarske, Makedonije, Opštine Srpska Ilidža iz Republike Srpske i  Crne Gore.

Nakon svečane akademije, GO Pantelej obeležila je slavu opštine i tradicionalnim obredom sečenja slavskog kolača, u sedištu opštine, ali i koncertom na obnovljenoj bini u dvorištu Doma učenika srednjih škola, popularnom Engleskom domu i prostoru nekadašnje niške Omladinske radne akcije, gde su, za građane svirali trubači Nebojše Feata Sejdića i uveni Pantelejac, Neša Saita sa crnim mambama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com