Obrazovanje

Dodelom indeksa počela nova školska godina na Fakultetu sporta u Nišu

Svečanom dodelom indeksa studentima prve godine Osnovnih akademskih i Osnovnih strukovnih studija, počela je nova školska 2022/2023 godina na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu.

Brucišima se obratio dekan Fakulteta prof. dr Milovan Bratić i poručio da su došli na Fakultet, koji ove godine obeležava 51. godinu uspešnog postojanja, od kada je davne, 1971. godine upisana prva generacija studenata.

Dr Milovan Bratić, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja

“Svim kolegama, koji su predano i marljivo radili svih ovih godina, zahvaljujem se na nesebičnoj saradnji i podršci, na našoj zajedničkoj gradnji i na ostvarivanju ciljeva koje smo pred sebe postavili. Slogom, jedinstvom i zalaganjem celokupnog kolektiva, zagarantovali smo naš uspeh, na koji smo veoma ponosni. Na fakultetu smo se uvek rukovodili principima integriteta, čestitosti, pravednosti i tolerancije. Potrudićemo se da i na vas prenesemo to svoje iskustvo tokom studiranja, naučimo vas moralnom i etičkom pristupu životu i nadasve stručno osposobimo za budući poziv.”, istakao je dr Bratić.

On je studentima poručio da će se tokom studiranja suočavati sa različitim izazovima, ali iz svega moraju da izađu jači, spretniji i spremniji za sve obaveze koje im predstoje u profesiji kojom će se baviti.

Foto: Dragan Radojković

“Trudite se da do znanja dođete svojim radom, samoodricanjem i što je najvažnije svešću, da je put do željenog cilja samo Vaš put i da je čovek ono što sam od sebe učini.

Gradite svoju ličnost i svoj autoritet odgovorno i savesno poštujući druge, njihove stavove, bez obzira da li se razlikuju od Vaših ili ne. Obogaćujte svoju ličnst znanjem i zainteresovanošću za ono što vam je nepoznato, a kroz tuđe greške ispravljajte svoje.

Budite zahtevni, kada je studiranje u pitanju, kako prema sebi, tako i prema profesorima, koji su dužni da Vam na najbolji način prenesu znanja”…”, kazao je Bratić.

Foto: Dragan Radojković

Na samom početku studija fakultet je nagradio studente sa najboljim rezultatima na prijemnom ispitu prigodnim poklonima. Na taj način oni će biti motivisani da daju sve od sebe u budućem radu koji će sigurno adekvatno biti vrednovan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com