Društvo

Dodeljeni sertifikati za završenu obuku za digitalni marketing

20 lica sa evidencije Nacionalne službe zapošljavanja Filijale Niš uspešno je završilo obuku za digitalni marketing, u online formatu u trajanju od 5 nedelja i 160 nastavnih časova. Obuka je trajala tokom decembra 2022. i januara 2023. godine.

Obuka je namenjena nezaposlenim licima sa evidencencije Flijale koja su imala najmanje završenu srednju školu. U prostorijama Filijale Niš, sertifikate je polaznicima uručio direktor Boban Matić.

“Raduje nas činjenica da je jedan polaznik već dobio ponudu za posao, a mi se nadamo da će i ostali, uz pomoć znanja koja su stekli tokom obuke, brže doći do posla. Digitalni marketing je jedna novina poslednjih godina, gde imamo veliko interesovanje kako poslodavaca, tako i lica sa evidencije Nacionalne službe zapošljavanje. Većina obuka se sprovode online”, pojašnjava direktor niške Filijale.

Prema njegovim rečima, najdeficitarnija zanimanja godinama nazad su u profesori matematike, francuskog i nemačkog jezika, fizike, informatike, profesori, učitelji i farmaceuti, što se tiče visokog obrazovanja.

 

“Traženi jesu i mašinski i elektroinženjeri sa znanjem programskih i stranih jezika. Što se tiče srednjeg nivoa kvalifikacija, najviše ima zahteva u oblasti auto i tekstilne industrije, dok su deficitarni vozači i pružaoci usluga u oblasti mašinske i elektro struke”, priča Matić.

Tijana Miljković, master grafički dizajner i polaznica obuke za digitalni marketing, koja je bez posla neko vreme, kaže da se na ovaj potez odlučila kada je ostala bez posla.

“Do 2018. godine sam radila,  kada sam ostala bez posla nakog što se firma ugasila, u međuvremenu sam bila na birou rada i radila honorarno. Krajem prošle godine sam prestala i sa tom honorarnom radom. Odlučila sam se za digitalni marketing zato što je to bliska oblast grafičkom dizajnu, tačnije grafički dizajn je deo digtalnog marketinga”.

Na obuci je naučila mnoge stvari poput pravljenja sajta i neke nove programe za obradu grafičkih rešenja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ovaj sto se pozdravlja sa gospodjicom, ovakvim oblacenjem moze samo u Leoni da radi, nece taj da pravi paru na internetu slusajte me.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com