Društvo

Dodeljene nagrade najboljima studentima za postignute rezultate u 2021.godini

Najboljim studentima u 2021. godini fakulteta Univerziteta u Nišu sa prosečnom ocenom 10, uručene su nagrade Grada Niša u vidu novčanog iznosa od po 50 hiljada dinara i diplome za postignuti uspeh u toku studiranja. Nagrade je studentima uručila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je tom prilikom naglasila da će im Grad pomoći pri zapošljavanju.

Ukupan broj nagrađenih studenata je 25, od toga 13 najboljih redovnih studenata fakulteta u Nišu i 12 diplomiranih studenata sa ovom prosečnom ocenom.

“Savindan je najbolji i najprimereniji praznik za dodelu ovih tradicionalnih gradskih priznanja. Ove godine nagrađeni su studenti koji će dobiti po 50. 000 dinara, a Grad je za te namena ukupno izdvojio milion i 250. 000 dinara. Znanje nikada nije uzaludno i da će nam se kao Gradu višestruko vratiti i koristiti. Najveća nada svake uspešene zemlje je obrazovanje, a oni koji malo znaju, skloni su da svemu veruju”, poručuje gradonačelnica.

Dodaje da je pred Gradom veliki zadatak kako zadržati i naći posao ovim mladim ljudima.

Marija Đorđević, diplomirani student Medicinskog fakulteta, sada već doktorka, kaže da ne razmišlja o odlasku i poslu van svoje zemlje.

“Uvek je lepo da vidite da vas neko brine o vama i vidi to što radite. Svoje ocene nisam dobijala za neke nagrade već za sebe i zato što volim to što sam izabrala da studiram. Što se tiče specijalizacije, još uvek nisam odlučila. Sviđa mi se i ginekologija, ali i anesteziologija i interna medicina”, objašnjava dr Đorđević.

Željko Jovanović apsolvent Elektronskog fakulteta kaže da je bio jako iznenađen kada je saznao da će biti nagrađen od Grada za svoje postignute rezultate.

“Osećaj je lep kada se neko seti i da kada znate da to što ste radili godinama će biti cenjeno, ali i da niste to radili samo za sebe i lični prestiž. Novčana nagrada će nam svima dobro doći”, kaže Željko.

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Danas je dan kada će kalemari sa Megatrend i Metropoliten diplomama i doktoratima učenicima, nastavnicima i profesorima čestitati školsku slavu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com