Obrazovanje

Dodeljene nagrade najboljim učenicima srednjih škola

Učenicima generacije srednjih škola danas je svečano uručena nagrada u Oficirskom domu. Na tradicionalnoj dodeli nagrada koju dodeljuje humanitarna organizacija „Nađi Raula“ uz podršku Grada, Karić fondacije, Organizacije „NIT“ i porodice Milić, 19 učenika je nagrađeno od čega je čak 11 učenica.

Događaju su prisustvovali predstavnici Grada, organizacije „Nađi Raula“, Eparhije Niške.

Jovan Milić, direktor organizacije „Nađi Raula“ iz Niša istakao je da ovi mladi ljudi predstavljaju ponos Srbije.

„Danas nagrađujemo 19 najboljih među najboljima, 19 učenika generacija srednjih škola. Dodeljujemo i  jedno posebno priznanje za aktivistu generacije jer na taj način želimo da podržimo mlade ljude da se bave aktivizmom pored uspeha u školovanju“, objašnjava Milić i dodaje da je Niš sedište najboljih mladih talenata i budućih naučnika.

 

Milić je svim mladima poslao snažnu, ključnu poruku da budu slobodni ljudi, da svoju slobodu ne daju nikome i imaju svoje kritičko mišljene boreći se za svoj položaj u društvu.

Bojan Rovčanin, predsednik Udruženja nacionalna inteligencija (NIT) kazao je da kada bude sve više ovakvih manifestacija prikazivanih u javnosti, pobedićemo kao društvo. Istakao je čast i zadovoljstvo što je danas prisustvovao ovakvom događaju, rekavši da će se truditi da se infromacije o mladima iz Niša i njihovim aktivnostima prošire na celu Srbiju.

„Ovo je jedan veliki dokaz za sve nas koji smo uložili trud i rad i koliko nije bilo lako doći do ovog dela, ali smo ponosni i mogu da kažem da sam zahvalna profesorima i direktoru što su omogućili da svojim radom dođemo do ovde. Želim da nam što bolje bude na fakultetu i da ostvarimo uspehe i završimo sa navišim ocenama. Moja želja je da upišem Elektronski fakultet, iskreno se nadam da će tako i biti“, kazala je Mila Đorđević, učenica gimnazije 9. Maj.

Luka Stevanović, aktivista generacije iz Srednje Stručne škole objašnjava da ovo priznanje svim mladima jako znači jer neko neko stvarno vidi njihov rad i trud.

„Planiram da budem aktivniji u aktivizmu,  posvetim više pažnje i pomoći drugima. Upisaću Visoko – tehničku školu, smer za programiranje. Bez podrške roditelja i užeg kruga prijatelja ne bi postigao ove rezultate“, kaže Stevanović.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com