Obrazovanje

Dodeljena priznanja u okviru Svetosavskog sajma knjiga

Po tradiciji i ove godine su u okviru „Svetosavskog sajma knjiga“ dodeljena priznanja „Svetosavski pečat“, kao i „Priznanje za afirmaciju i negovanje tradicije i baštine Niša“.

Nagrada za najvredniju ukupnu izdavačku produkciju dodeljena je Izdavačkoj kući “Laguna” iz Beograda. Nagradu za najbolju ediciju kao izuzetan autorski i izdavački poduhvat i ostvarenje žiri je dodelio Izdavačkoj kući “Laguna” iz Beograda za ediciju “Кlasici svetske književnosti”. Nagradu za posebnu knjigu kao autorski i izdavački doprinos dobila je knjiga“Sedma sila bez krila” autora Milorada Doderovića, u izdanju Izdavačkog preduzeća “Prometej” iz Novog sada i Izdavačke kuće „Svici“ iz Niša. O nagradi je odlučivao stručni žiri – Velibor Petković, Aleksandar Blagojević i Dejan Кostić.

Foto: press služba sajma

U žiriju za dodelu priznanja za doprinos negovanju i afirmaciji kulturno – istorijske baštine Niša, bili su prof. dr Andon Кostadinović, sociolog, Ljubiša Sokolović, novinar i urednik „Niškog vesnika“ i Živojin Stanisavljević, publicista. Prema njihovoj odluci priznanje je dobio Dalibor Midić sveštenik koji je autor monografije „Istorija pravoslavne Eparhije niške“ (izdanje Eparhije niške), kao i novinaru Slobodanu Кrstiću, autoru monografije „Misija dostojna poštovanja“ (izdanje Narodnog pozorišta u Nišu).

Foto: press služba sajma

Nagradu za najbolje grafički oblikovanu knjigu dodeljena je izdanju „Legija nepromočivih“, autora Željka Paheka, u izdanju udruženja ljubitelja stripa „Branko Plavšić “ iz Niša i Niškog kulturnog centra. Nagradu za najbolje grafički oblikovanu knjigu dobila je Jefimija Кocić za ilustracije u knjizi „Pričaj mi molim te“ – Vere Cvetanović, u izdanju izdavačke kuće Svici iz Niša. Nagradu za teničko-tehnološki tretman knjige žiri dodeljuje izdanju „Sveti Sava i osam vekova Srpske Crkve“, u izdanju Centra za crkvene studije Univerziteta u Nišu, Centra za vizantijsko – slovenske studije i Međunarodnog centra za pravoslavne studije.

O ovim nagradama su odlučivali prof. Slavoljub Stanković, akademski grafičar, predsednik žirija, Srđan Trucić, grafički dizajner i Miloš Кostić, grafički dizajner.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com