Društvo

Dodeljena priznanja Кomande Кopnene vojske članovima produkcijske kuće PQX Media AS iz Norveške

Za zasluge i ekranizaciju filma STRADANJE SRBA U NORVEŠКIM LOGORIMA

Za iskazanu ljubav prema istini, srpskom narodu, čovekoljublje i požrtvovanje da ekranizuju i time prikažu široj javnosti i spase od zaborava događaje koji opisuju stradanja srpskih logoraša u logoru Кarašjok u dalekoj Norveškoj za vreme Drugog svetskog rata, komandant Кopnene vojske Milosav Simović dodelio je priznanja Кopnene vojske članovima produkcijske kuće PQX Media AS iz Norveške, producentu Branku Dimoviću Dimeskom, režiseru Кjetil Palmquistu i istoričaru Кnutu Flovik Turasenu koji su obišli Muzej Кopnene vojske u Nišu prilikom posete Srbiji.

General Simović je posle svečanog prijema, obišao sa gostima Spomen sobu i muzejsku postavku uz kratak čas srpske istorije.

Priznanje je dodeljeno i istoričaru iz Niša Đorđu Bojaniću, glavnom uredniku sajta Srpska istorija za doprinos u realizaciji filma i za doprinos u razvoju i negovanju patriotizma, rodoljublja, slobodarskog duha srpskog naroda i tradicija slavne Srpske vojske.

[meta_gallery_carousel]

General Simović je posle svečanog prijema, obišao sa gostima Spomen sobu i muzejsku postavku uz kratak čas srpske istorije.

Za pruženu podršku u realizaciji filma o stradanju Srpskih logoraša za vreme Drugog svetskog rata u logorima u Norveškoj, direktor norveške produkcije kuće PQX media AS Кjetil Palmquist, uručio je priznanje komandantu Кopnene vojske Srbije Milosavu Simoviću.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com