Kultura

Dobrotvorni koncert za snimanje filma o knezu Lazaru

Pripreme za igrano-edukativni film, po ideji mladog kruševačkog reditelja Marka Marinkovića, o životu kneza Lazara ulazi u završnu fazu.

Snimljen je promotivni video, a plan je da snimanje filma počne na leto, ako se do tada obezbedi makar polovina novca potrebnog za realizaciju ovog projekta. Tim povodom 5.maja biće organizovan dobrotvorni koncert u Domu Vojske.

Novac od prodaje ulaznica biće upotrebljen za snimanje filma.
Glavni organizatori su KUD Abrašević iz Niša i udruženje Petrus iz Zabrege.

Učestvovaće još nekoliko Kulturno umetničkih društava i viteških udruženja iz Niša, Vranjske Banje i Kruševca. Početak koncerta zakazan je za 20 časova a ulaznice će se prodavati po simboličnoj ceni od 200 dinara.

Film o knezu Lazaru treba da prikaže njegov život od rođenja, preko odrastanja na dvoru cara Dušana, napredovanja do titule kneza, zatim ženidbe sa kneginjom Milicom, izgradnje Kruševca, pa sve do Kosovske bitke.

Reditelj Marko Marinković i glumac Vojin Ćetković u ulozi kneza Lazara

Glumačku ekipu pored Vojina Ćetkovića i Nikole Đurička činiće još Biljana Nikolić kao starija kneginja Milica, Miloš Đurović glumiće mladog kneza Lazara, dok je u ulozi mlade kneginje Marta Bjelica. Lazara iz dečačkih dana glumiće Mateja Tomić, narator je Goran Dimitrijević.

 


Marko Marinković rođen je 1991. godine u Kruševcu. Diplomirao je istoriju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a master rad na temu „Film u nastavi istorije“ odbranio je 2015. godine. Režirao je i pisao scenario za predstavu „HIP LOVE HOP“, kao i dva muzička spota grupe „John Wayne“, emitovanih na MTV-u. Do sada je realizovao jedan dugometražni film „Pali anđeo“, koji je premijerno prikazan na festivalu srpske filmske fantastike u Beogradu. Pored filma o knezu Lazaru radi na dugometražnom igranom filmu „Obećanje“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com