Društvo

I DOBRO I LOŠE: Počinje upisni rok na srpske fakultete

Počinje upisni rok na fakultetima u Srbiji za školsku 2017/2018. godinu i za buduće studente Ministarstvo prosvete ima i dobru i lošu vest.

Dobra vest je da su fakulteti dobili veće upisne kvote na IT smerovima, a loša da nekoliko njih traži više školarine. Pojedine visokoškolske ustanove takođe nude i nove studijske programe i to su tri najveće promene koje ove godine očekuju brucoše širom Srbije.

Više od 32.000 maturanata moći će da upiše studije na univerzitetima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu ukoliko se predlozi fakulteta i senata usvoje.

Novi programi i stare školarine, slika je upisa i na Univerzitetu u Nišu. Za školsku godinu 2017/2018 planiran je upis 4.947 studenata.

Filozofski fakultet je u procesu akreditacije studijskog programa za Nemački jezik i književnost na osnovnim studijama, za koji se predviđa 30 mesta, dok su u sektoru za IT tehnologije predviđena 74 budžetska mesta više.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com