Promo vesti

Dobro došli u prvi niški restoran sa 5 zvezdica

Da je kvalitet na prvom mestu menadžmentu Restorana Stambolijski potvrđuju i dobijenih pet zvezdica za kvalitet od Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede Srbije. Ovaj renomirani niški restoran drugi je u Srbiji sa maksimalnih pet HORESOVIH zvezdica.

Tabla sa svezdicama danas je i zvanično stigla u Niš.

„Imam zadovoljstvo da sa vama podelim rezultat našeg vrednog rada i konstantnog insistiranja na primeni najviših standarda u ugostiteljstvu“, rekao je Filip Zdravković, menadžer Restorana Stambolijski.

Kaže da su od samog otvaranja želeli da naprave restoran, a ne kafanu.

„Želeli smo da stvorimo mesto koje će biti dostojno ovog jedinstvenog objekta u kome se nalazi, kuće koja je pre svega istorijski spomenik i može se reći muzej starog građanskog Niša koji više ne postoji. Te građanske vrednosti vraćamo kroz vrhunsku hranu internacionalnog karaktera, kroz domaće srpske specijalitete spremljene na naš način, servirane po ugledu na najbolje svetske restorane, pripremljene u uslovima apsolutno najviših standarda“, dodao je Zdravković.

Taj napor je prepoznat od strane nadležnih republičkih institucija koje su ovom renomiranom restoranu dodelile sertifikat restorana sa 5 zvezdica.

„Pet zvezdica znači najviši standard za restoran, a ovaj restoran je to zaslužio. Komentari gostiju su pozitivni, ispunjava zakonske regulative. Meni treba da bude na što više stranih jezika, hrana kvalitetna, dobri uslovi pod kojima radnici rade. Kriterijum je svakako i visoki kvalitet, ali uvek treba da se teži poboljšanju kroz ulaganje u ljudski kapacitet, kao i kroz razne obuke, rekao je dr Georgi Genov“, direktor PU „Hores“.

Uroš Parlić, direktor TON-a, kaže da je na ovaj način dobio i Niš i njegova turistička pononuda.

„Nakon brojnih kontrola i provera, restoran je dobio pet zvezdica. Niš ispunjava mnoge standarde. Povećava se broj turista, ovo je veliki plus za Niš“, rekao je Parlić

Menadžment restorana obećava da će nastaviti dalje da radi bez kompromisa u odnosu na kvalitet, muziku, uslugu, servis, ljubaznost, i da time doprinese da se naš grad prikaže u još boljem svetlu turistima i svima koji u njega dođu.

„Našim sugrađanima dajemo mogućnost da kod kuće uživaju i osete se delom svetske ugostiteljske baštine“, naglasio je Zdravković.

Sva jela na meniju Kuće Stambolijskih potpisuje šef Saša Mišić, javnosti poznatiji kao „pakleni kuvar”. Za pripremu jela koriste se najkvalitetnije organske namirnice.

„Na početku je bilo jako teško, ali svi su se trudili, invenstirali i dali svoj doprinos, tako da je sav taj napor potvrdio da jedan ovakav objekat zaslužuje pažnju. Sada treba da istraje u tome, da ne odustane od cilja i ja im predviđam dobru budućnost“, rekao je Mišić.

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije restorana kojom se rukovodio HORES jeste unapređenje kvaliteta, ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića, na neki način zaštite i izdvoje od ostalih vrsta ugostiteljskih objekata.

Dobijanjem pet zvezdica restorani nisu završili posao. Naime, nakon toga, u svakom trenutku može da ih obiđe misteriozni gost, da poruči, beleži uslugu u skriveno blokče, slika hranu i na osnovu njegovog izveštaja restorani će ili zadržati svih pet zvezdica, ili će im se one smanjiti.

Ovde se spajaju NAJLEPŠI ukusi i mirisi balkanske kuhinje

Kuća Stambolijskih u kojoj je nalazi istoimeni restoran, nalazi se u ulici Nikole Pašića u samom centru Niša i čuva dugu i burnu istoriju grada. Gradnju kuće započeo je Turčin, pre skoro dva veka, a otkupio poznati niški trgovac Todor Stanković Stambolija koji je završio započeto, a po njegovom nadimku je kuća poznata i danas.

Zbog svoje izuzetne gradske arhitekture sa odlikama srpsko- balkanskog stila, proglašena je spomenikom kulture i pod zaštitom je države od 1949. godine.

Obnavljanje Kuće Stambolijskih trajalo je nekoliko godina, jer je objekat  trebalo modernizovati i pri tom sačuvati duh starog Niša.

Restoran Stambolijski
Nikole Pašića 35
018/300-440
018/300-444
info@restoranstambolijski.rs
www.restoranstambolijski.rs
FaceBook

Novi vlasnici kažu da su uspeli u tome, uz mnogo rada i truda. Restoran je i u arhitektonskom smislu i izborom i kvalitetom hrane i pića, šarmantan spoj tradicionalog i modernog.

Svečano je otvoren 21. novembra, na dan Svetog Arhangela Mihaila, 2016. godine.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close