Kultura

“Dobro došli u kabare” večeras na City Festu

Beogradski glumci Mina Lazarević i Rade Marjanović večeras, 23. novembra s početkom u 20 časova u Domu Vojske u Nišu, a u organizaciji City Marketing Centar i Udruženja Navisos, izvešće predstavu “Dobrodošli u kabare” u okviru Festivala dokumentarnog filma i muzike City Fest.

Predstava je nastala na osnovu tekstova Mome Kapora, Matije Bećkovića, Duška Radovića, Branka Ćopića i kompozicija Đorđa Marjanovića, Lea Martina i “Novih fosila”.

“‘Dobrodošli u kabare” na duhovit i ironičan način govori o djetinjstvu, ljubavi, prijateljstvu i vremenu o kojem danas često govorimo sa nostalgijom. Ovo svojevrsno glumačko-poetsko veče predstavlja iskrenu ispovijest glumaca, čija interpretacija donosi uzbuđenje i emotivnost jedinstvenu na ovim prostorima”.

Mina Lazarević je jedna od najboljih i najpopularnijih glumica u istoriji jugoslovenske i srpske kinematografije i pozorišta, dok je Rade Marjanović prvak Pozorišta na Terazijama.

Pre kabarea, od 17 časova Nišlije će moći da pogledaju dva dokumentarna filma.

Drugi dan festivala, 23. novembar rezervisan je za film “Кude je taj Niš”, film o legendi Niša Živojinu Isakoviću Čokaliji reditelja Vladimira Ristića i „City produkcije“ koja polako ali sigurno preuzima lidersku ulogu u filmskom stvaralaštvu na području jugoistočne Srbije.

„Film predstavlja pokušaj da se kroz priču o jednom vrhunskom kafanskom umetniku i divnom čoveku sačuvaju neke autentične vrednosti vezane za Palilulu i sam Niš, da generacijama ljudi koji su poznavali Čokaliju pružimo jedno podsećanje na njega i njegove pesme, a da nekim mlađim naraštajima ponudimo odgovore zašto je Niš grad ljubavi, prijateljstva, fudbala i meraka“, navodi Vladimir Ristić autor filma „Kude je taj Niš – Palilulo pozdravio te Čokalija“.

Istog dana biće prikazan i dugometražni dokumentarno-igrani film  “Lauš”, koji se bavi fenomenom ličnosti jednog od najtalentovanijih glumaca Žarka Lauševića, koji je u jeku najvećeg uspeha nestao sa scene kao posledica jednog zlog vremena, kao kolaterarna šteta teških devedesetih godina, reditelja Branke Bešević Gajić.

Ulaz je besplatan za sve posetioce.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com