Društvo

“Dobri čiviluk” obradovao neke Nišlije

Nišlije su dobro očuvanu garderobu koju više ne nose mogle da okače na „Dobre čiviluke“, koji su bili postavljeni na uglu Svetozara Markovića i Obrenovićeve juče i danas od 10 do 17 časova. Na tak način su Nišlije još jednom mogli da pokažu humanist i solidarnost sa onima kojima je garderoba potrebna, a nisu u mogućnosti da je nabeve.

“Slučano sam saznao za ovu akciju danas i odlučio sam da se pridružim. Svako od nas ima stavri koje ne nosi i koje samo sklanja u stranu, a očuvane su i čiste. Zašto bi stajale u ormanu ako na taj način možemo nekome da pomognemo. Ovo je sjajna prilika da nekome pomognemo”, kaže jedan mladi Nišlija koji je doneo svoju garderobu da je okači na “dobri čiviluk”.

“Dobri čiviluk” u Nišu; Foto: V.P.

Cilj akcije je da se prikupi garderoba za one kojima je ona potrebna, posebno sada kada doleze hladni dani i kada je za zimsku garderobu potrebno dovojiti pozamašnu sumu novca.

“Ako je nešto dobro očuvano zašto bi bilo bačeno, a ima dosta stvari koje nisu ni iznošene. Nama ovo puno znači jer na taj način novac koji bi smo dali za garderobu možemo da usmerimo na drugu stranu i za potrebnije i važnije stavri”, dodaje sugrađanka koja je izabrala jedan komad odeće za sebe.

Odaće sa “dobrih čiviluka” je besplatna, a “čiviluci” su privukli veliku pažnju Nišlija. Neki od njih su došli da donesu odeću, neki od ponesu sa sobom ono što im je potrebno i dopalo im se. Ono što je ostalo na čivilucima biće donirano ustanovama koje brinu o nezbrinutim licima.

Sama akcija je nastala u Beogradu prošlog proleća, a onda se raširila i na neke gradove u Srbiji, pa i u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com