Društvo

DOBRA VEST ZA PROSVETARE U NIŠU: Stalan posao za oko 250 nastavnika

Učitelji, nastavnici, profesori koji se ističu kvalitetnim i posvećenim radom, a godinama su zaposleni na određeno vreme u osnovnim i srednjim školama, dobiće priliku da na konkursu budu primljeni u stalni radni odnos. Na teritoriji Školske uprave Niš na ovaj način do stalnog zaposlenja doći će oko 250 prosvetnih radnika, rekao je Niškim Vestima načelnik Dragan Gejo.

Ministarstvo prosvete će raspisati konkurse na neodređeno vreme za sva ona radna mesta koja su upražnjena od 2013. do 2015. godine. Na tim radnim  mestima sada već radi nastavni kadar sa 100 posto norme.

Foto: printscreen RTV Belle amie

“Kriterijum je jasan. U prvom krugu biće primljeni oni koji imaju jedan predmet 100 posto norme u jednoj obrazovnoj ustanovi. Njih je u Školskoj upravi Niš oko 250. Nakon prvog kruga biće sagledani oni koji rade u dve i više škola i na kraju prosvetni radnici koji imaju normu manju od 100 posto, pa i oni koji predaju nekoliko predmeta”, istakao je Gejo.

Gejo kaže da će konkurs biti raspisan veoma brzo.

“Ne možete od prosvetara koji rade već duže vreme u statusu na određeno vreme, da očekujete da budu kvalitetni nastavnici kada žive u neizvesnosti da li će izgubiti posao. Onog trenutka kada im se pruži mogućnost da odu inostranstvo oni će je i iskoristiti”, ukazao je načelnik Školske uprave.

Zabrana zapošljavanja u prosvete uvedena je u 2013. godini.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com