Društvo

Dobra saradnja privrede i školstva! Zumtobel donirao školi “Mija Stanimirović” led rasvetu i stolice

DONACIJA ZA ETŠ “MIJA STANIMIROVIĆ”

Elektrotehnička škola „Mija Stanimirović“ bogatija je za još jednu donaciju kompanije „Zumtobel-Tridonic“, školi su donirane stolice i led rasveta , kao nastavak višegodišnje uspešne saradnje, kaže za Niške Vesti direktor ove obrazovne ustanove Aleksandar Stevanović.

Donacija vredne opreme je korak ka bližem povezivanju škole sa preduzećima u oblasti praktične obuke učenika, zapošljavanja i izrade projekata, kaže Stevanović.

“Kadar koji školujemo u ovoj školi sve je traženiji na tržištu rada. Danas se lako zapošljavaju radnici sa našim diplomama a neretko je slučaj da oni počinju da privređuju još iz školskih klupa. Puno nam pomažu ovakve donacije da stvorimo deci bolje uslove za rad a sutra niškim fabrikama ponudimo kadar koji je spreman da radi sa novim tehnologijama i u savremenim uslovima poslovanja sa tendencijom usavršavanja”, rekao je on.

Elektrotehnička škola „Mija Stanimirović“ obrazuje učenike na pet smerova i to  za elektrotehničare telekomunikacija, elektrotehničare informacionih tehnologija, elekktrotehničare za elektroniku na vozilima, administratore računarskih mreža i elektrotehničare multimedija. Svi smerovi su u četvorogodišnjem trajanju, a  školu pohađa oko 800 učenika.

Foto: ETŠ Mija Stanimirović

Mnogi od učenika učestvuje na takmičenjima iz stručnih predmeta. Na svim tim takmičenjima njihovi đaci ostvaruju zapažene rezultate. Veliki broj učenika ove škole, odmah po završetku školovanja počinje sa radom u priznatim internacionalnim kompanijama, među kojima je najčešće i  “Zumtobel-Tridonic” u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com