Virus KoronaZdravlje

Dobra epidemiološka situacija u Nišu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije i šef Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug Branislav Nedimović izjavio je danas da polako prestaju okolnosti zbog kojih je taj štab osnovan jer je epidemiološka situacija u tim okruzima dobra.

Nedimović je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, rekao da je situacija dosta dobra u odnosu na broj novoinficiranih.

Sutra kreće javni prevoz, a kako nam je bilo sredinom aprila, sada je, uz dosta preventivnih mera i aktivnosti, situacija uspela da se stabilizuje, naveo je ministar.

On je ipak dodao da će se situacija pratiti, i ukazao na značaj velike podrške epidemiologa, kao i mnogih drugih osoba iz struke.

Ministar je naveo da su građani Niša vodili računa o svemu, ali i da je broj inficiranih u Gerontološkom centru u tom gradu bio upozorenje za sve.

Niš je vrlo brzo došao na procenat Srbije po broju inficiranih. U jednom trenutku je procenat bio 20 do 30 odsto u odnosu na testirane, rekao je Nedimović.

Ne sme se zaboraviti kakav su samo pritisak zdravstveni radnici imali u Nišu, istakao je ministar i podsetio na to da je 200 ljudi iz Gerontološkog centra bilo prebačeno u KC Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com