Sport

Dobar početak nove streličarske sezone za Nišlije

SK “Niš” je nažalost nastupio samo sa dvoje takmičara na turniru koji je otpočeo u organizaciji SK “Zlatiborac”, ali se zato oboje takmičara vratilo sa medaljama. Doneli su u Niš jedno zlato i jedno srebro na samom početku sezone takmičenja u streličarstvu na otvorenom. Na turniru je nastupilo 65 takmičara.

 

U konkurenciji olimpijski luk kadetkinje, naša Nikolić Danica već standardno postiže dobre rezultate. Jako solidnim gađanjem posle kvalifikacionog dela zauzima prvo mesto i lagano prolazi kroz eliminacije sve do finala gde je na žalost zaustavljena od Stojanović Sofije iz SK Dif te Danica u finalnom plasmanu osvaja srebrnu medalju, ističu u Streličarskom klubu Niš.

Foto: SK “Niš”

U konkurenciji goli luk seniori Stojanović Dejan zauzima drugo mesto u kvalifikacijama ali kroz eliminacije dolazi i do finala gde u jako tesnom meču kroz dopucavanje pobeđuje Parezanović Vladimira iz SK Zemun.

Odlučivala je jedna strela posle nerešenog rezultata i naš Dejan je tu bio sigurne ruke i pogodio strogi centar mete dok je protivnik pogodio 10. U ovakvim situacijama strela koja je bliža centru pobeđuje, a to je u ovom slučaju bila Dejanova strela, navode u SK “Niš”.

“Naši utisci sa turnira su zaista pozitivni, moramo da pohvalimo odličnu organizaciju domaćina i naše takmičare. Žao nam je što nismo bili u prilici da povedemo još takmičara, ali takve su bile trenutne mogućnosti. Sledeći turnir je u Novom Sadu 30. maja, ali nas zato 13. juna očekuje tradicionalni Kup Sv. Cara Konstantina koji organizuje naš klub”, rekli su u niškom klubu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com