Društvo

Dobar i efikasan lokalni parlament od presudnog značaja za pravni sistem

Niš mesto susreta i razmene iskustava sekretara

Nakon sastanka u Beogradu i Novom Sadu, sastanak Mreže sekretara skupština gradova, opština i gradskih opština održava se i u Nišu od 26. do 28. aprila. Svečano otvaranje održano je danas u Oficirskom domu.

Foto: S.T.

Teme sastanka predsednika skupštine dr Bobana Džunića i Marka Tomaševića, zamenika generalnog sekretara za zastupanje SKGO, jesu reforme i unapređenje propisa koji se primenjuju na lokalnom nivou.

Foto: S.T.

“Čast mi je i zadovoljstvo što je Niš domaćin trodnevnog skupa Mreže sekretara gradova, opština i gradskih opština. Dobar i efikasan lokalni parlament od presudnog je značaja za svaki pravni sistem i preduslov za demokratiju. Lokalna vlast je najbliža građanima. Bolji uslovi za život naših građana su svakako prioritet u našem Gradu”, ističe predsedik Skupštine dr Boban Džunić.

Prema njegovim rečima, važnost ovog skupa ogleda se u razmeni iskustava, zahvaljujući kome će sekretari doći do najznačajnih i najbitnijih elemenata u njihovom radu.

Foto: S.T.
Foto: S.T.

“Okupili smo sve sekretare skupština koji su zaduženi za rad, jer od njih zavisi kako funkcionisati skupština. Danas ćemo obraditi neke ključne teme, kao što je javnost rada, rodna ravnopravnost, i nadležnost lokalnih skupština prema Zakonu o polici”, pojašnjava Marko Tomaševića, zamenik generalnog sekretara za zastupanje SKGO.

Skup je podržan preko Programa Ujedinjenih nacija za razvoj i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com