DruštvoVirus Korona

Do večeras odluka o radu niških ugostiteljskih objekata

Niške kafane i kafići čekaju i zvaničnu odluku o radu. Kako saznajemo, Štab za vanredne situacije u Nišu vodio je sinoć i danas razgovore sa ugostiteljima gde su ih uputili u sve mere kojih se moraju pridržavati.

Prema rečima prof. dr Žarka Rankovića, koordinatora na nivou Grada Niša za sprovođenje protivepidemijskih mera u cilju sprečavanja nastanka i širenja infekcije izazvane korona virusom, lokali će raditi najkasnije do 20 sati, neće smeti istovremeno da prime više od 50 gostiju, a razdaljina između njih mora da bude minimum jedan metar. Svi ugostitelji su dobili uputstva za dodatnu higijenu i to moraju da poštuju.

Inspekcije će strogo kontrolisati ugostitelje u Nišu. Ukoliko se ne pridržavaju mera i uputstava dobiće opomenu i nakon toga kaznu.

“Ugostitelji moraju da vode računa da ne puste veliki broj gostiju, da rastojanje bude najmanje jedan metar i da ispoštuju radno vreme. Ako se to ne bude sprovodilo, i u zavisnost od epidemiološke situacije, doneće se drugčija odluka”, kaže prof. dr Žarko Ranković za Niške Vesti.

Osim ugostiteja, i gosti kafića i kafana moraće da se pridržavaju nekih mera. One su iste kao za svo građanstvo i ponavljaju se bez prestanka.

Preporučene mere:

Nema rukovanja, ljubljenja i grljenja
Češće prati ruke, koristiti papirne ubruse za brisanje
Pri kontaktu sa drugim ljudima držati rastojanje od minimum jednog metra
Po dolasku kući presvući garderobu

U niškim kafićima danas ima ljudi, ali ne kao inače. I taksisti kažu da, iako manje, ipak imaju vožnje do ugostiteljskih objekata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com