Obrazovanje

Do sredine aprila vrtić u školi “Njegoš”

U OŠ “Njegoš” priprema se prostor u kome će boraviti 25 mališana predškolskog uzrasta od 3 do 5 godina. Do sredine aprila potrebno je srediti učionicu i adaptirati toalete, kako bi od Ministarstva prosvete dobili sve potrebne dozvole. Ideju je podržao i Grad Niš, kaže direktor ove škole Bojan Krstić.

Deo namenjen najmlađima fizički je izdvojen od ostatka škole. U tom delu zgrade borave jedino deca koja su u pripremnom predškolskom programu.Na ovaj način biće delimično rešen problem dece koja čekaju na mesto u nekom niškom vrtiću, a kako ih je najviše u GO Pantelej OŠ “Njegoš” se ponudila da pomogne.

 

Bojan Krstić, direktor OŠ “Njegoš”

“Radimo pravu stvar potvrdio a to je su potvrdili i roditelji koji sun as već kontaktirali. Paralelno sa adaptiranjem prostora radi se i odgovarajuća papirologija kako bi od Minsitarstva prosvete dobili dozvolu”, kaže Bojan Krstić.

U školi se poštuju sve higijenske mere koje pandemija zahteva, predškolci hranu već dobijaju iz Pčelice.

“Deca koja bi ovde bila u vrtiću kod nas bi samo prešla predškolsko. Na taj način ne menjaju previše sredinu, već su naviknuti na okolinu, a to je za njih u tom uzrastu važno”, kađe Krstić.

Krstić dodaje da je ovo samo prelazno rešenje, dok se ne izgrade vrtići, a svoju školu navodi kao odlično mesto jer osim zasebnog dela za najmlađe, imaju i izdvojen ulaz kao i deo dvorišta gde će biti postavljen odgovarajući mobilijar.

Na svoje mesto u vrtiću u Nišu trenutno čeka oko 600 mališana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com