DruštvoVirus Korona

Do srede i čevrtka može potpuno da se “umiri” čitav Niš

Epidemiološka kriva “pada” i do srede i četvrtka može potpuno da se “umiri” čitav Niš, kazao je za RTS šef Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Nišavskog i Topličkog okruga, ministar poljoprivrede Branislav Nedimovć i navodi da je situacija u Domu za stare Kulina u opštini Aleksinac i u Trbunju pored Blaca pod kontrolom.

Nedimović je novinarima rekao da će u Nišu danas, bar 180 do 200 izlečnih otići kući, oni su negativni na testiranju i to je, navodi, dobra vest.

“Tako će biti svakog sledećeg dana, i sutra i prekosutra. Mislim da ćemo vrlo brzo doći u situaciju da jednu od pomoćnih bolnica zatvorimo”, kazao je on.

Nedimović je istakao da je trenutno u Nišu viđe izlečenih nego novopridošlih i navodi da je juče od 100 uzorkovanih, 10 bilo pozitivnih, dok je ranije taj broj bio 40, 50.

On je rekao da slobodno može da se kaže da je epidemiološka kriva počela da pada i da se u poređenju na testiranja koja su rađena prethodnih dana nalazi na nivou od 3. aprila, pre svih eskalacija.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com