Virus KoronaZdravlje

Do sada je u Nišu dato 50 280 doza vackina. Imunizacija i u Oficirskom domu

Imunizajacija građana u Nišu obavljaće se od danas na još jednom punktu, u Oficirskom domu, gde će imunizaciju građana obavljati medicinsko osoblje Univerzitetskog kliničkog centra Niš.

Pored ovog punkta u okviru ove ustanove vakcinacija građana obavlja se na još 3 mesta- Stoma centar, Zavod za mentalno zdravlje i u laboratoriji za biohemiju Kliničkog centra.

Do sada je u KC vakcinisano preko 1000 Nišlija kineskom vakcinom.

Do sada je u Nišu dato 50 280 doza vackina. Prvu dozu vakcine dobilo je 31 846 osoba, dok je obe doze primilo 19 349.

Vakcinacija se i dalje obavlja na 6 punktova Doma zdravlja, u centralnom objektu Doma zdravlja ulaz broj 5, u zdravstevnim stanicama ,,Bubanj”, ,,Ratko Pavlović” ,,Branko Bjegović” u zdravstevnoj stanici u Niškoj banji i u hali ,,Čair”, vip ulaz. Vakcinacije se obavlja prema spiskovima e- uprave. Od danas će funkcionisati ukupno 10 punktova za vakcinaciju u Nišu.

Građani koji se prijave e-uprave dobiće SMS poruku gde tačno treba da se jave da bi se vakcinisali.
UKC vakciniše građane samo kineskom vakcinom, dok Dom zdravlja raspolaže i Fajzerovu i Sputnjikovu vakcinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Majku i oca, koji su 1943. i 1942. godiste, prijavio sam za rusku vakcinu “Sputnjik V” jos 26.01.2021. Do danas nas niko nije nazvao, verovatno zato sto sam u napomenama stavio da su hronicni srcani bolesnici i tesko pokretni (moram da ih vozim kod doktora na preglede), pa se verovatno ceka da umru, da gospoda ne moraju da trose vakcine?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com