Sport

DO MEDALJE UZ OBARANJE LIČNOG REKORDA: Novi uspeh niškog triatlonca

Luka Janković iz Niša osvojio je bronzanu medalju u sprint triatlonu (750m plivanja, 20km vožnje bicikle i 5km trčanja) u apsolutnoj kategoriji u Otvorenom Kupu Srbije.

26. Beogradski triatlon u organizaciji Triatlon Saveza Beograda pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Srpske triatlonske unije i Skupštine grada Beograda održan je na Adi Ciganliji, minulog vikenda.

Još jedno bronzano odličje Luka Janković osvojio i u kategoriji AG 1 (18-30 godina).

“Ovo mi je prva trka u ovoj sezoni. Nije bilo lako, imajući u vidu da sam pre par meseci zadobio ozbiljnu povredu na treningu. Međutim, zahvaljujući mom kiropraktičaru Daliboru, mom maseru-terapeutu Zorici kao i isceljujućim tretmanima u „Oxybaric” hiperbaričnoj komori uspeo sam da potpuno prevaziđem povredu i uđem u takmičarsku kondiciju. Zadovoljan sam sa osvojenim medaljama. Najvažnije mi je što konstantno popravljam svoje vreme”, istakao je Janković, koji je u ovoj trci popravio svoj lični rekord za čak dva minuta.

Luka Janković (desno) na pobedničkom postolju; foto: privatna arhiva

On dodaje da je triatlon fantastičan sport. To je trostruki izazov i prilika da sportista pokaže svoje psihofizičke sposobnosti.

“Plivanje, vožnja bicikla i trčanje. Tri sporta, odnosno tri discipline u kontinuitetu, bez pauze. Do izražaja dolazi mentalna snaga, jer fizičku snagu treba pravilno rasporediti tokom trke. Često mi se dešavalo da poslednjih 200 metara završim sprintom. To je neopisiv osećaj koji poznaje samo onaj ko je to doživeo. Satisfakcija za ogroman napor koji se uloži u trku, je zadovoljstvo da ste uspeli da završite trku i na neki način, svaki takmičar je pobednik”; kaže Luka Janković, koji je inače apsolvent arhitekture.

Luka Janković se bavi triatlonom od kraja 2018. godine. Osvojio je 13 medalja do sada na prvenstvima, kupovima Srbije i na balkanskim šampionatima: sedam zlatnih, tri srebrne i tri bronzane. Prošle godine u decembru proglašen za najboljeg triatlonca u Srbiji u kategoriji AG 1, u konkurenciji od 51-og takmičara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com