Jotel
Ekonomija

Do kraja godine u „Novom Nišu“ prvi stanovi za Vojsku Srbije

Na prostoru stambeno-poslovnog kompleksa „Novi Niš“, odnosno na zemljištu nekadašnje kasarne „Bubanjski heroji“ kompanija „Clean earth capital Serbia“ započela je ovog meseca izgradnju prvih 50 stanova koje će ustupiti Ministarstvu odbrane.

Izgradnja 21.000 kvadrata stambenog prostora za pripadnike Vojske Srbije deo je obaveze koju je američka kompanija preuzela kada je krajem 2011. godine kupila kasarnu „Bubanjski heroji“.

Direktor kompanije „Clean earth capital Serbia“ Filip Bej rekao je da je ta kompanija počela izgradnju stanova i planira da, kao što je to dogovoreno aneksom ugovora iz 2016. godine, prvih 4.000 kvadrata stambenog prostora dostavi gradu 31. decembra, a da kompletnu ugovornu obavezu koja podrazumeva isporuku 21.000 kvadrata bruto stambenog prostora ispuni najkasnije do maja 2020. godine, odnosno 12 meseci pre roka.

On je rekao da će kompanija „Clean earth capital Serbia“ sledeće godine početi izgradnju nekih komercijalnih zgrada na prostoru „Novog Niša“.

Bej je napomenuo da rok za završetak čitavog stambeno-poslovnog kompleksa zavisi od stanja na tržištu, srpske ekonomije i opštih trendova rasta za Niš.

„Želeli bi da završimo sa svime do 2021. godine, ali taj datum je bio proizvoljniji od bilo čega drugog. Ako se projekat može završiti do 2024. ili 2025. godine, bilo bi veoma zadovoljavajuće“, istakao je Bej.

Gradski većnik Mihajlo Zdravković je na nedavno održanoj konferenciji za medije podsetio na obavezu američke kompanije da do kraja godine izgradi 4.000 kvadrata stambenog prostora.

„Ukoliko se stanovi isporuče, mi ćemo biti zadovoljni jer ćemo znati da je investicija krenula. U suprotnom, ukoliko se do kraja godine ne isporuče stanovi moraćemo da raskinemo ugovor“, izjavio je Zdravković.

Američka kompanija „Clean Earth Capital Serbia“ je decembra 2011. godine kupila 15 hektara zemljište nekadašnje kasarne „Bubanjski heroji“ za 1,5 miliona evra i tom prilikom su njeni predstavnici najavili da će stambeno-poslovni kompleks „Novi Niš“ izgraditi za osam do deset godina.

Pored stanova i kuća, unutar „Novog Niša“ najavljena je i izgradnja šoping mola, hotela, univerziteta, bolnice i sportskih terena.

Za sada su na prostoru „Novog Niša“ grubi gradjevinski radovi završeni na jednoj stambenoj zgradi sa 76 stambenih jedinica namenjenih prodaji i započeta izgradnja 50 montažnih stanova za pripadnike Vojske Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com