Društvo

Do kraja godine u Nišu prvi Dečiji urgentni centar

Prvi u Srbiji, i prvi ovakve vrste, do kraja godine deo Dečijeg urgentnog centra dobiće grad Niš, rekao je direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović.

Deo novog Urgentnog centar za najmlađe biće otvoren u zgradi u kojoj se sada nalazi Klinika za neurologiju.

Kako prenosi Jugmedia, Radovanović je istakao da će na raspolaganju biti kompletna dijagnostika.

Do kraja godine biće završena i Dečija hemato-onkološka klinika, dok će zgrada Ginekologije biti povezana sa zgradom gde se nalazi Dečija interna klinika i Dečija hirurgija.

Radovanović je istakao da razmišlja i o tome da grad Niš dobije i dečiju bolnicu, pošto nema ustanovu koja pripada sekundarnom nivou zdrastvene zaštite. 

Aleksandar Stamenković, koji je inače i član Upravnog odbora Rotarakt kluba “Niš centar” rekao je da je prikupljeno milion dinara od privatnih firmi, ali da je za kupovinu inkubatora potrebno još 500.000 dinara.

Za Niške Vesti je dodao da je suština cele priče nedostatak inkubatora za bebe.

“Kada je potreban transport za dve bebe, često jedna mora da čeka na inkubator, što nekada zna da se završi, nažalost tragično. Ideja je da se okupi lokalna zajednica u regionu koji pokriva KC Niš i da se taj problem reši. Upravo je i cilj nama, klubu, da kroz koncert Lene Kovačević prikupimo još jedan mobilni inkubator za Klinički centar u Nišu.” – dodaje Stamenković.

Sav prihod od koncerta Lene Kovačević će biti uplaćen za nabavku transportnog inkubatora.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com