Društvo

Do kraja godine u Nišu i prihvatilište za decu žrtve nasilja

U Nišu će biti otvoreno prihvatilište za decu koja trpe nasilje, najavila je zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović. Ona je, zajedno sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski, upoznala ministra Ratka Dmitrovića sa radom Sigurne kuće u Nišu, gde se trenutno nalazi pet žena i šestoro dece.

Tokom obilaska Sigurne kuće ministar Dmitrović je istako da briga o porodicama u zemlji podrazumeva i brigu o žrtvama porodičnog nasilja.

“Grad neće stati samo na tome da žrtve porodičnog nasilja utočište nalaze samo u Sigurnoj kući. U planu je otvaranje i kuće za decu koja trpe najteže oblike nasilja. Tu ne mora da se radi samo o fizičkom nasilju jer je dete, svakako, kada prisutvuje nasilju u porodici, izloženo i psihološkom nasilju.Nadam se da će ovaj vid socijalne usluge biti uveden do kraja godine”, kazala je zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović.

Važno nam je, dodala je ona, da decu koja se izložena naselju pružimo sigurnost.

“Prihvatilište za decu koja trpe nasilje biće otvoreno i za decu ulice kao i decu koja žive u disfunkcionalnim porodicama”, kazala Davidović.

U Sigurnoj kući je trenutno zaštitu od porodičnog nasilja pronašlo pet žena i šestoro dece.

“Sigurna kuća u Nišu je uvek tu kada je najteže ženama i deci izloženim akutnom nasilju i kada su, a dešava se i to, nemaju gde jer su izbačeni na ulicu. Osim što ženama i deci koje su odlučile da izađu iz kruga porodičnog nasilja, radimo in a prevenciji. Naš cilj je da porodica ostane ono što i treba da bude a to je stub društva u kojima će deca biti srećna. Samo sa jakom porodicom jačamo i društvo”, ističe Sonja Šćekić, direktorka Sigurne kuće u Nišu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com