Ekonomija

Do kraja godine jednokratna nagrada zdravstvenim radnicima

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će zdravstveni radnici u Srbiji dobiti do kraja godine jednokratnu nagradu od 10.000 dinara.

Brnabić je, gostujući na Televiziji Prva, rekla da je, i pored ogromnih vanrednih troškova koje je država imala, tokom ove godine povećana plata svim zdravstvenim radnicima za 10 odsto, a do kraja godine će im biti isplaćena i nagrada od 10.000 dinara.

Gotovo nigde u Evropi se neće desiti da se plate i penzije povećavaju, kao što će to biti u Srbiji, istakla je premijerka, navodeći da trenutno deluje da će ove godine naš privredni rast iznositi između minus 0,7 i minus 0,1 odsto, što će biti daleko najbolji rezultat u Evropi.

Prihodi nam ne padaju tako drastično, uz domaćinsko raspolaganje sredstvima. Javni dug će i dalje biti ispod 60 odsto BDP-a i, prema našim i projekcijama MMF-a i Svetske banke, možemo da kažemo da ćemo imati privredni rast u 2021. od 5,5 ili 6 odsto.

Od 1. januara, čak i sa konzervativnim planiranjem, imamo prostor da povećamo plate i penzije, naglasila je premijerka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Smatram da nije pošteno svim radnicima davati istu pomoć. Treba stimulisati radnike, a one duge ne. Kako istu pomoć da dobiju ljudi iz kovid ambulanti, kliničkog i na pr oni iz TOPONICE koji su stalno na odmorima i slobodnim danima.
    Bruka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com