Društvo

Do kraja godine besplatno iznajmljivanje bicikala u Nišu

Do kraja godine se očekuje raspisivanje konkursa za sufinasiranje i nabavku bicikala i postavljanje nekoliko punktova za usluge rent -a- bike, odnosno besplatno iznajmljivanje bicikala u našem Gradu.

“Očekujemo konkurs vrlo brzo, da to što smo obećali i uradimo sa tim biciklima, s tim što smo sad došli na ideju da napravimo nekoliko punktova za takozvani rent-a-bike, kako bi oni ljudi koji nemaju možda novca da kupe bicikl, a vole vožnju biciklom, mogli da besplatno iznajmite bicikl, da se odvezu do druge tačke, vrate bicikl i da nastave svojom putem. Mislim da će i to biti zanimljivo za naše sugradjane i to sve naravno u duhu jednog modernog grada, jednog grada koji bi trebalo da ide u korak sa evropskim gradovima ” izjavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Dodaje da su na ovu ideju došli kako bi maksimalno zaštitili životnu sredinu i smanjili broj vozila na ulicama. U toku su radovi na biciklističkoj stazi od mosta na Kutniskoj reci do kružnog toka prema Niškoj Banji, tako da nakon završetka radova se očekuje nabavka i podela bicikala.

“Završetkom biciklističkih staza krenućemo u akciju podele bicikala i pravljenje rent-a-bike-a. Bez obzira na to što su jako visoke temperature, gledamo da svi delovi naselja, odnosno grada, budu zadovoljni. Uvek će biti onih koji su nezadovoljni, ali gledamo da bude što manje nezadovoljnih, a da dobro isplaniramo i sada krenemo da pravimo budžet za 2022. godinu. Već u septembru ćemo pozvati građanstvo da se izjasni šta bi voleli da od gradskih para, odnosno od para svih nas, naredne godine grad Niš dobije, kako bismo za ono što možemo izdvojili dovoljno para, a za ono što ne možemo da stanemo u red i potražujemo od Republike” dodala je Sotirovski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Urgentnije je uraditi i regulisati biciklističke staze po gradu, nego li praviti biciklističku stazu do Niške banje, što svakako treba, ali u ovom slučaju nije pretežnije od biciklističkog uredjenja grada Niša!

  2. Da bi biciklizam postao popularan u Nišu kao što je popularan u drugim gradovima širom Evrope, potrebno je, pre svega, izgraditi više biciklističkih staza. Pre svega, potrebno je povezati biciklističku stazu kod Stop Shopa sa centrom i Ledenom stenom. Na toj trasi je trotoar dovoljno širok kako bi se odvojio deo za bicikliste, i uz minimalne investicije napravila glavna biciklistička trasa kroz ceo grad

  3. Bilo bi sjajno kada bi povezali i deo od Planeta do pocetka parka Sveti Sava i do mostica kod starackog doma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com