Društvo

Đurđanović podneo neopozivu ostavku na funkciju direktora aerodroma

Direktor aerodroma Vladica Đurđanović podneo je danas neopozivu ostavku na tu funkciju.

U saoštenju koje je uputio medijima Đrurđanović je podsetio da je Skupština grada Niša donela odluku o ustupanju bez naknade celokupne imovine JP Aerodrom Niš, kao i osnivački udeo i sva upravljačka prava Republici Srbiji, tačnije Ministarstvu saobraćaja, što će za posledicu imati vlo brzu promenu dosadašnjeg modela poslovanja.

Model poslovanja biće vraćen 10 godina unazad, iako je u potpunosti u skladu sa trendovima u vazduhoplovnoj industriji, tako da njemu ne preostaje ništa drugo nego da se i pored vanserijskih rezultata povuče i ne učestvuje u onome što sledi.

“Mišljenja sam da je potpuno iracionalno da preduzeće koje je jedva stalo na noge posle 30 godina postojanja, napušta dokazano uspešni model i prelazi na državne subvencije”, naveo je Đurđanović u saopštenju.

On je podsetio da je Gradsko veće pre više od dva meseca donelo odluku o njegovoj smeni ali da taj predlog nije stigao na Skupštinu na izjašnjavanje zbog očigledno protivzakonitog osnova po kome je predlog i usvojen.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i gradonačelnik Niša potpisali su danas u Beogradu ugovor o prenosu osnivačkih prava u javnom preduzeću “Aerodrom Niš”, kojim država preuzima upravljanje niškim aerodromom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com