Servisne

ĐUBRE U SLIVNICIMA: Nišlije, šahte nisu kante!

Kese, razni predmeti, vlažne maramice i drugi razni otpad pronašle su ekipe JKP “Naissus” prilikom čišćenja kanalizacionih kolektora i slivnika.

Zbog neodgovornih pojedinaca zaposleni u vodovodu imaju  povećan obim posla na otpušavanju slivnika i kanalizacionih cevi jer neki neodgovorni pojedinci koriste kanalizacione otvore za ubacivanje raznih predmeta, kesa i drugih čvrstih otpadaka, kažu u Naissusu.

Šaht u Rentgenovoj ulici

“Nečija mala nepažnja kao što je bačena vlažna maramica u otvor slivnika, prouzrokuje sa drugim otpadom i kesama čvrsto jezgro koje potpuno zatvara kanalizacionu prohodnost cevi”, ističu. “Ovakav otpadni čep zahteva angažovanje dodatne mehanizacije kao što je dizalica jer specijalizovana vozila za ove delatnosti ne mogu da probiju nagomilanu barijeru”.

Zbog ovih poslova Naissus je morao da poveća angažovanje ljudstva, mehanizacije i izgubljenog vremena koje bi adekvatnije iskoristili na nekim drugim lokacijama u gradu i više pročistili kanalizacioni sistem pred nastupajuću jesen koja sa sobom donosi svoje prirodne otpade kao što su lišće i granje.

Zato, apeluju na sugrađane da ŠAHTE NISU KANTE i mole da odlažu vlažne maramice (posebno štetne) i sve druge otpadne predmete u kontejnere i na mesta koja su za to namenjena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com