Društvo

Đorđević: Najveći deo niških ugostitelja je za svaku pohvalu

Od nedelje, 10. maja, Komunalna milicija obavlja kontrolu ugostiteljskih objekata u prepodnevnoj, popodnevnoj i noćnoj smeni. Ukupno u toku dana uradi se pet kontrola, a načelnik komunalne milicije Milan Đorđević za Niške Vesti kaže da čak 95% ugostitelja poštuje sve propisane mere i preporuke.

 

 

“Kontrolišemo sve ono što je propisao gradski Štab za vanredne situacije. Ono na šta posebno obraćamo pažnju jeste fizička distanca, to podrazumeva da dvoje može sedeti za jednim stolom, da su stolovi udaljeni dva metra, proveravamo da li na ulazu stoji dezobarijera i kontrolišemo da li sami radnici nose maske i rukavice”, kaže Đorđević.

Ukoliko uoče da postoje neki nedostaci, dodaje Đorđević, komunalna milicija prvo naloži da se to ispravi.

Milan Đorđević, načelnik komunalne milicije; Foto: Niške Vesti

 

“Naredna smena proverava da li su nedostaci uklonjeni. Ukoliko to nije učinjeno, sačinimo službenu belešku i obavestimo sanitarnu inspekciju i oni sankcionišu. Do sada smo sačinili svega par službenih beleški”, kaže Đorđević.

Prema nejgovim rečima najveći deo niških ugostitelja je za svalu pohvalu od početka samog rada.

“To se odnosi i na onaj deo kada su zatvarani objekti, nismo imali nikakvu potrebu da intervenišemo, sami su preduzimali ugostitelji mere. Negde su ugostitelji sami preduzeli mere, pa su pregradili fizički deo gde se sprema hrana od dela gde se uslužuje. Ugostitelji sami baš vode računa”, ističe Đorđević.

Kada su u pitanju posetioci, Đorđević dodaje da i oni u najvećoj meri poštuju sve što je propisano i poručuje da je saradnja sa ljudima generalno dobra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com