Društvo

Đaci OŠ ,,Bubanjski heroji” obeležili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Učenici OŠ ,,Bubanjski heroji” iz Niša na zanimljiv način obeležili su Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, i u tu čast snimiće video spot. Pri snimanju korišćen je i dron koji je pratio marš učenika sa srpskim zastavama od škole do lokaliteta ,,Bubanj”. Spot će pratiti numere Himna za život Srbije i Veseli se srpski rode (Danica Crnogorčević), najavio je nastavnik u ovoj školi Đorđe Bojanić.

Dan Srpske zastave obeležen je i u isturenom odeljenju ,,Milka Protić”, gde su učenici sa nastavnicima prošetali kroz naselje sa zastavama.

Foto: Đorđe Bojanić

Času ambijentalne nastave na lokalitetu ,,Bubanj”, na kojem su se ponosno vijorile srpske zastave, pridružili su se i članovi opštinskog veća opštine Palilula, na čelu sa predsednikom Bratislavom Vučkovićem.

,,Naš cilj ove aktivnost, ambijentalne nastave i video spota je pre svega osnaživanje jedinstva između srpskog naroda u Srbiji, ali i jačanje kulta nacionalne zastave i da motivišemo sve naše učenike, roditelje i građane gde god oni živeli. Volimo i poštujmo našu zastavu i ne dozvolimo da nas ikad više podele i razjedine, jer jedan smo narod. Vrlo pozitivno, i hvala Bogu da je došlo vreme nacionalnog preporoda, da je Država Srbija pokrenula kampanju povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave kojima se narod poziva da 15. septembra, povodom praznika, istakne Srpske zastave na prozore i pozdravi zastavu”, kaže Đorđe Bojanić.

Foto: Đorđe Bojanić

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave državni je praznik koji se 15. septembra praznuje u Republici Srbiji i Republici Srpskoj. Praznik je simbolično ustanovljen da se proslavlja na dan kada se obeležava Proboj solunskog fronta, a praznuje se od 2020. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com