Obrazovanje

ĐACI MEDICINSKE ŠKOLE U NIŠU ZABLISTALI NA PRIJEMNIM ISPITIMA ZA MEDICINU: Prvi na Medicinskom u Nišu i na VMA u Beogradu

Filip Maslaković, maturant Medicinske škole u Nišu prvi je na rang listi Vojno – medicinske akademije u Beogradu, dok je njegova drugarica iz škole Teodora Živojinović isti uspeh ostvarila na prijemnom na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Prema rečima direktora za školu je ovo i bukvalno istorijski uspeh jer zadnjih deset do petnaest godina prva mesta na prijemnom na Medicinskom fakultetu su kao po pravilu bila rezervisana za gimnazijalce.

 

“Svi u školi smo prijatno iznenađeni, ali smo istovremeno i ponosni zbog uspeha koji su ostvarili naši đaci jer su oni, bukvalno, ambasadori škole koji na ovaj način pokazuju kako se u školi ući i sa kakvim se znanjem iz nje izlazi”, kaze direktor Medicinske škole u Nišu Miroslav Savić.

Savić dodaje da je njihov učenik Filip Maslaković, IV/2 čiji je odeljenski starešina profesor Jova Lazrević, postigao izuzetan rezultat, a njemu se pridružila i njegova drugarica iz škole Anđela Nikolić koja je, takođe, upisala Vojno-medicinsku akademiju. Ona je treća na rang listi.

Miroslav Savić, direktor Medicinske škole u Nišu

“Njihov uspeh je utoliko veći jer su kandidati bili iz cele Srbije. Biti prvi u tako jakoj konkirenciji je rezultat koji zaslužuje posebnu pažnju. Ako tome dodamo i podatak da su oni pored testova koje su rešavali kandidati na svim medicinskim fakultetima imali i dodatna pitanja vezana za studije na VMA i za uslove u kojima njihovi lekari rade onda sve dobija na jos većem značaju”, kaze direktor Savić.

On sa ponosom ističe da je ove godine samo iz jednog odeljenja, IV/1, medicinske sestre tehničari, Medicinski fakultet u Nišu upisalo 16 učenika i svi su na budžetu, ali je to, kaže on, samo jedno odeljenje.

“U ovom odeljenju je bilo 32 učenika, a njih 16 je odlučilo da studira medicinu”, kaže Ljiljana Velkov, odeljenski starešina. “Osim Teodore koja je u Nišu prva na rang listi, tu je još i Aleksandra Mišić koja je osvojila dovoljno poena da bude treća na rang listi”.

Direktor Medicinske škole Miroslav Savić ističe da velika zasluga za uspeh njihovih učenika pripada profesorima škole koji daju sve od sebe kako bi djake pripremili za posao koji, osim sto je human, izuzetno je i zahtevan i traži celog čoveka. Da djaci budu još spremniji za poziv za koji su se opredelili pomaže i Klinički centar u Nišu na čijim klinikama učenici imaju praksu, a koju obavljaju i na Klinici za stomatologiju kao i u Institutu za javno zdravlje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Većina dece se privatno spremala, svaka čast prof. Olgi i ostalim profesorkama jer su mnogo truda uložile da deca upišu med. fakultet.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com