Društvo

Đaci iz nekoliko evropskih zemalja gosti Gradske opštine Pantelej

Usaradnji sa Kancelarijom za mlade GO Pantelej i OŠ Miroslav Antić, Gradska opština Pantelej bila je domaćin osnovcima iz Poljske, Finske i Rumunije, uzrasta 12, 13 i 14 godina koji su na razmeni učenika. Učenici su se pored dobrodošlice rukovodstva i neformalnog druženja sa učenicima iz OŠ Miroslav Antić, kroz obilazak upoznali sa radom opštine.

Nataša Stanković, predsednica GO Pantelj

“Mi smo im pokazali na koji način obavljamo funkcije koje su nam dodeljene, na koji način sarađujemo sa osnovnim školama na našoj teritoriji  i na koji način pomažemo mladim Pantelejcima”, kazala je predsednica opštine Nataša Stanković.

Lazar Petrović, predstavnik Kancelarije za mlade GO Pantelej

Lazar Petrović, predstavnik Kancelarije za mlade GO Pantelej rekao je da su se učenici upoznali sa znamenitostima opštine putem video prezentacije i predavanja.

“Tema njihove posete je “Uloga civilnog društva”, pa smo s tim u vezi pripremili prezentaciju sa jednom nevladinom organizacijom. Predstavićemo im i najvažnije znamenitosti. Veoma nam je drago što su oni danas tu”, rekao je Petrović.

Đaci OŠ “Mika Antić” su već bili u Poljskoj i tamo obišli njihovu kancelariju za mlade, a mladi iz GO Pantelej danas samo uzvrađaju tu posetu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com