EkonomijaObrazovanje

Đaci i studenti prošle godine dobili iz gradske kase 13,4 miliona dinara

Grad Niš izvojio je prošle godine ukupno 13,4 miliona dinara za mere koje imaju za cilj podsticaj učenika i studenata, izjavio je Predrag Nešović, načelnik Školske uprave u Nišu i predsednik Komisije za podsticaj i razvoj talentovanih učenika i studenata.

Nešović je podsetio da je 25 najboljih studenata niškog Univerziteta dobilo po 50.000 dinara i plakete, a za tu namenu grad je izdvojio 1.250.000 dinara.

„Komisija je odobrila stipendiranje 96 kandidata, od toga 59 studenata i 30 učenika srednjih škola. Stipendije su isplaćene u iznosu od po 6.800 dinara mesečno a to je na godišnjem novou iznosilo 7,5 miliona dinara“, kazao je Nešović.

On je takođe podsetio da učenici osnovnih i srednjih škola nagrađeni za osvajanje prva tri mesta na zvaničnim rečubličkim i međunarodnim takmičenjima koja se nalaze u kalendaru Ministarstva prosvete.

Foto: B. Lj.

„Komisija je nagradila 311 učenika, od toga 155 učenika osnovnih i 156 učenika srednjih škola. Ukupan iznos je 3,6 miliona dinara. Nagrada za prvo mesto na domaćim takičenjima iznostila je 9.000 dinara, a 12 na međunarodnim takmičenjima“, istakao je Nešović.

Prema njegovim rečima odobreno je i 15 zahteva talentovanih učnika i studenata za troškove stručnog usavršavanja i za tu namenu izdvojeno je 608.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com