Društvo

Diznijevi junaci razveselili niške mališane

Trg Stevana Sremca na kome se održava Festival Niš u srcu  bio je pretesan da primi sve niške mališane koji su želeli da vide svoje junake iz crtanih filmova, a trgom su u jednom trenutku zajedno šetali Mini, Betmen, Spajdermen, vile i velenjaci, Deda mraz je bio u svojim kočijama, Deda mrazica je kupovala liciderska srca sa decom. Trg Stevana Sremca se na trenutak pretvorio u pravu bajku u kojoj su glavne uloge i pored junaka iz crtanih filimova imala deca.  Preko 15 kostimiranih junaka se okupilo na jednom mestu. Druženje sa mališanima počelo je u 13  sati kada je objavljeno da je Deda mraz “zvanično potvrdio da su niška deca u protekloj godini bila najbolja i da sada mogu da se druže sa vilama i vilenjacima”. Do 15 sati kada je ulica zatvorena održana je i predstava za decu “Put oko sveta”.

“Nakon svega što smo do sada videli mislim da će Festival Niš u Srcu postati jedan od značajnijih festivala u našem gradu”, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović koji je juče bio gost u Ulici otvorenog srca zajedno sa Urošem Parlićem, direktorom TON-a koji je sa Fabrikom umetnika organizator ove manifestacije. “Festival je posvećen deci, a ovo je jedna od najlepših slika koju iz Niša šaljemo  u ostale gradove  i svet. Danas smo ovde da vidimo ima li ovaj festival nekih nedostataka kako bi  već sledeće godine cela ova priča  dobila pravi Festivalski karakter, a sam Festival postao tradicionalan”, stako je gradonačelnik Bulatović.

Uroš Parlić je naglasio da su sa Udruženjem Fabrika umetnika, pronašli  zajednički jezik kada je održavanje ovog festivala u pitanju te da će saradnju nastaviti.

“U Nišu je bilo  oko 4.500  turista za Novu godinu od čega 70 odsto stranaca. Svi oni su bili i na ovom Festivalu. Sada  razmišljamo o tome da ovaj Festival traje duže,  sedam dana, da počne pred  novu godinu, a završi se kada ona počne.  Ideja je i da se Festival proširi na ceo ovaj prostor unapređenog poslovanja, a to je Ulica Kopitareva, Trg Stevana Sremca, Trga Republike, a biće uključena i Obrenovićeva ulica”, najavio je Parlić.

Jelana Rudić, predsednik Udriženja Fabrika umetnika iz Niša, dodaje da je Festival nadmašio sva očekivanja organizatora.

“Drago mi je da su i grad i TON prepoznali kvalitet ove naše ideje i da su nas podržali u njenoj realizaciji, a to važi i za JKP “Parking servis”, kaže Jelana Rudić. “Nama su uvek umetnici bili u centru pažnje, pa je tako i ove godine. Odlučili smo da 20 odsto od prihoda i prodaje na celom Festivalu pripadne Umetniškoj školi u Nišu za nabavku nove opreme”.

Jelena dodaje da je na Festivalu neočekivano puno bilo dece, ali i odraslih.

“Ovog trenutka ne može da se  prođe trgom, ali je tako bilo i prethodnih dana. Posebno nas raduje što su nas posetili i strani turisti. Recimo u  prepodnevnim satima ovde je moglo da se čuje  i po nekoliko stranih jezika, ali ne  i srpski”, kaže Jelena.

Diznijevi junači su sa Trga Stevana Sremca krenuli ulicom Kopitarevom koja je u jednom trenutku postala pretesna za sve koji su želeli da se druže sa svojim omiljenim junacima iz crtanih filmova.

Festival u organizaciji Turističke organizacije Niš i udruženja Fabrika umetnika, podržali su Parking servis i Kancelarije za mlade kao i kompanije IDEA.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com