Društvo

Dizajnersko rešenje učenika iz Niša najbolje na Guarana takmičenju

Najmladja ekipa najbolja na Guarana takmičenju
Četvoročlana ekipa koju su činile učenice trećeg razreda Umetničke škole u Nišu – Lea Tomić, Saša Branković, Tara Ristić i Isidora Očaj pobedile su na dizajnerskom hakatonu koji je minulog vikenda Univerzitet Metropolitan organizovao u saradnji sa Guaranom.

Na takmičenju – Design Never Sleeps nadmetali su se učenici trećeg i četvrtog razreda Umetničke škole, smer grafički dizajn, a pobednička ekipa bila je i najmladja na tom takmičenju.

Za izradu dizajna nove Guarana limenke imali su 24 časa i za to vreme nisu mogli da budu van prostorija Metropolitan univerziteta.

Foto: Privatna arhiva

Dizajnersko rešenje pobedničkog tima iz Niša naći će se na državnom nadmetanju i ukoliko dobije dobre ocene stručnog žirija vidjaćemo ga na limenkama Guarane na policama prodavnica širom Srbije i regiona.

Učenice pobedničkog tima dizajnerskog hakatona stekle su pravo upisa Fakulteta digitalnih umetnosti Unverziteta Metropoliten bez prijemnog ispita i vaučere od po 1.000 evra za prvu godinu studija.

Drugoplasiranoj ekipi pripali su vaučeri od po 500 evra, a trećeplasiranoj od po 250 evra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com