Kultura

“Divlji labudovi” na međunarodnom festivalu u Banja Luci

Ansambl Pozorišta lutaka putuje u Banja Luku na Devetnaesti međunarodni festival pozorišta za djecu na kome će učestvovati sa predstavom „Divlji labudovi“. Organizator festivala je Dječije pozorište Republike Srpske.

U takmičarskom programu od 6. do 12. oktobra banjalučka publika imala je prilike da vidi dvanaest predstava iz Španije, Češke, Bugarske, Poljske, Srbije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Osam predstava će biti izvedeno uživo, a četiri će biti projektovane na Maloj sceni Dječijeg pozorišta.

Banjalučki festival, kao jedan od najprestižnijih međunarodnih festivala pozorišta za decu na Balkanu, po rečima organizatora i ove godine je datumom vezan uz Međunarodnu nedelju deteta i „ima posebnu misiju u smislu edukacije djece i mladih, jačanja postojeće i stvaranja nove pozorišne publike.“

Ansambl Pozorišta lutaka Niš nastupa poslednjeg festivalskog dana, večeras u 19.00 časova.

Predstavu „Divlji labudovi“ je režirao Jaroslav Antonjuk, a uloge tumače: Mirjana Đorđević, Mladen Milojković, Toma Bibić, Srđan Miljković, Davorin Dinić, Biljana Radenković i Dejan Gocić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com