Društvo

Divlje prase najmlađi stanar Zookutka u Kamenici

Zookutak u Kamenici nadomak Niša više od decenije brine o napuštenim životinjama.

Trenutno ih je 132, a tokom vanrednog stanja stigao je i najmlađu stanar, divlje prase pronađeno na području sela Cerje.

Zookutak je prethodnih nedelja bio zatvoren za posetioce, ali ne i za životinje.

Javila nam se osoba koja ga je pronašla. Verovatno su psi proganjali divlju svinju sa prasićima. Ona je prošla kroz vikend-naselje u blizini Cerja, prasence je zalutalo i pronašli su ga u žbunu. Čovek nije znao kako da ga prihrani, našao je naš telefon i mi smo odmah otišli po njega. Nakon detaljnog pregleda ustanovili smo da prase nema više od 24 sata. Prvo smo ga ugrejali jer je bilo promrzlo, zatim smo ga nahranili i sada uživa kod nas, priviklo se i prati nas u stopu“, kaže Dušan Stojanović osnivač Zooplaneta, društva koje se stara o Zookutku.

Foto: MCN

Sa Lovačkim udruženjem Niš koje gazduje tom divljači, dogovorili su da prase nakon osamostaljenja, prebace u njihov centar za reprodukciju i vraćanje mladunaca u prirodno stanište.

Članovi Zooplaneta su od početka godine imali desetak intervencija zbrinjavanja povređenih životinja, uglavnom ptica, a po pozivu građana, četiri puta su intervenisali kod pojave zmija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com