Ekonomija

„Divaljana“ se vraća gradu

Rebalansom budžeta  Ustanova „Divljana“ biće uvedena u indirektne korisnike, jer su se nakon više godina stvorili uslovi, pre svega stabilizacijom javnih finansija, da grad Niš preuzme  sva dugovanja ove ustanove i da ona sagleda kroz gradski budžet, odlučili su gradski većnici na sednici Gradskog veća. Dugovanja koje je grad preuzeo iznose 15 miliona dinara.

„Ovim rebalansom obezbeđena su sredstva za deblokadu računa Ustanove „Divljana“ i za sve ono što su opravdani i osnovani troškovi ustanove, a za sledeću godinu imaćemo je kao indikrektnog  korisnika budžeta kada su u pitanju zarade i svi ostali troškovi“, kazala je gradska većnica Tijana Ilić Đorđević. „Dugovnja od 15 miliona dinara nagomilavana su godinama i to  zbog lošeg funkcionisanja same ustanove. Na  ovaj način ustanovu vraćamo u funkciju, ona se vraća deci i rekreativnoj nastavi kako za učenike osnovnih tako i srednjih škola“, kazala je Tijana Đorđević Ilić.

Deblokadom računa Ustanove „Divljana“ stvoriće se uslovi da  ustanova funkcioniše. Sledeće kao i svake naredne godine ustanova više neće imati problema kada je u pitanju njeno funkcionisanje, kada su u pitanju zarade zaposlenih i kada je  se radi o plaćanju osnovnih opravdanih troškova. To sve sada preuzima grad, kazala je većnica Tijana Đorđević Ilić.

Inače u Ustanovi „Divljana“ do skora su boravili migranti, pa je država bila u obavezi da izmiri neke obaveze.

Foto: V. P.

„Komesarijat je izmirio sve svoje obaveze tako da u ovom slučaju oni nemaju digovanja“, dodala je ona. „Komesarijat je dosta i uložio u sam objekat kada se radi o  zameni grejanja, stolarije i portala. Uložilo se preko 200.000 evra preko evropskih fondova. Uz malu adaptaciju i oplemenjivanje prostora on može ponovo nesmetano da funkcioniše”.

Tijana Đorđević Ilić je dodala da će i plate zaposlenih sada biti isplaćene, jer se sada deblokira račun.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com