Društvo

Direktorki TON-a zbog samozapošljavanja gradonačelnica NALOŽILA da podnese ostavku

Direktorka Turističke organizacije Niš nije podnela ostavku, ona je dobila nalog da podnese ostavku zbog sopstvenog zapošljavanja, rekla je medijima gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Gradonačelnica je objasnila da je dr Danka Milojković u saradnji sa predsednikom Upravnog odbora sama sebi zaključila Ugovor na neodređeno vreme u ovom javnom preduzeću i time prekršila Zakon o javnim službama, Zakon o javnim preduzećima i Statut Turističke organizacije Niš.

 

“Ona je pre nego što je podnela ostavku dala otkaz na Ugovor o radu na moj nalog kao gradonačelnika Niša. To sam joj naložila iz razloga što je ona svojim činjenjem, iako je veliki profesionalac i veliki znalac, uradila nešto što ja ne podržavam kao gradonačelnik, niti ću ikada podržavati. Direktorka TON-a je bez ičije naredbe, bez ičijeg znanja, sa predsednikom UO zaključila Ugovor na neodređeno vreme koji joj garantuje da bi postala radnik TON-a nakon isteka mandata. Onoga trenutka kada je nakon izbora u Skupštini grada Niša postala direktor niške turističke organizacije, ona je mogla sa predsednikom UO da potpiše samo Ugovor na određeno veme, nikako na neodređeno. Da je to ostalo tako, ona bi sigurno učestvovala i u zloupotrebi službenog položaja i budžeta”, istakla je Sotirovski.

To isto su uradili i njeni prethodnici, kazala je Dragana Sotirovski. Sada je na Gradu da vidi šta će da uradi kada su u pitanju odnosi predsednika Upravnog odbora i direktora preduzeća. U međuvremenu sa Dankom Milojković potpisan je novi aneks ugovora o radu na određeno vreme, pošto je ona sada u tehničkom mandatu.

“To je nedopustivo, a ujedno je i poruka svim direktorima javnih preduzeća da ukoliko su planirali da istu stvar urade da to ne čine, odnosno da rade u skladu sa Zakonom. U suprotnom proći će isto kao i direktorka Turističke organizacije. Ja kao gradonačelnik izražavam veliko žaljenje što je njena misija na toj poziciji morala tako da se završi, jer je ona veliki profesionalac, ali sve ono što nije u skladu sa Zakonom neću podržavati”, istkla je Sotirovski.

Sotirovski je negirala da tužbe radnika TON-a i bivšeg direktora imaju veze sa ostavkom.

“Poremećeni međuljudski odnosi u Turističkoj organizaciji ni na koji način nisu uticali na ovu situaciju. Oni mogu da utiču na efikasnost rada u TON-u, ali to sa ovim činom nema veze. Nema veze sa ovim ni sudski proces koji vodi bivši direktor, niti bilo ko drugi. To će rešavati sud i novi direktor”, kazala je Sotirovski.

Da podsetimo Danka Milojkević biće na čelu TON do naredne sednice Skupštine grada, kada će i zvanično biti razrešena dužnosti. Ona je javnost na svom fejzbuk nalogu obavestila o ostavci i zahvalila se svima na poverenju i saradnji, ne navodeći tada razloge ostavke.

Za sada se još ne zna ko će biti novi direktor Turističke organizacije Niša, biće izabran na nekoj od narednih sednica gradskog parlamenta, kada i nova gradska većnica za zaštitu životne sredine, jer je dosadašnja Sonja Milojković iz zdravstvenih razloga podnela ostavku, rekla je na konferenciji za novinare gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Ako je tako onda neka neko gradonacelnici Sotirovksi kaze da je Jerkanu mandat istekao marta, da nije bilo javnog konkursa raspisanog od strane UO, da ga Vlada Srbije nije stavila u VD stanje jer se nigde u sluzbenom glasniku ne pominje ni Jerkan ni Dom zdravlja, da covek ima 65 godina i da treba da je u penziji.Da radnike u skafanderu placa najmanje u Srbiji i da ih je izjednacio sa radnicima na vakcinaciji sto je nedopustivo.Eto gradonacelnice, imate jos jednog direktora koji treba biti odstranjen

    1. Што се не потпишеш,ако имаш м..а да прозиваш и негираш човека који је унапредио рад Дома дравља Ниш и који је за његов људски напор и напор колктива добио орден.Што се скриваш. Жижа Костић.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com