Društvo

Direktorka škole “Neimar”, optužena za primanje mita, podnela ostavku?

Direktorka Građevinsko-tehničke škole „Neimar“ iz Niša Ljiljana Ćosić, podnela je ostavku na tu funkciju, a kako Niške Vesti saznaju ona potpuno odlazi iz prosvete. Ostavku je dao i predsednik Školskog odbora Vladan Ranđelović.

Načelnik školske uprave Dragan Gejo potvrdio je Niškim Vestima da je Ćosić podnela ostavku. On nije želeo da komentariše razloge, jer kako navodi radi se o ličnom činu.

“Ovde nije reč o političkoj smeni, već su lični razlozi u pitanju”, rekao je  Gejo i dodao da je sada na Školskom odboru da predloži vršioca dužnosti.

Zaposleni nisu upoznati sa tim da je direktorka podnela ostavku. Kažu čuli su samo da je ispraznila kancelariju i tražili da se hitno sazove Nastavničko veće da ih neko obavesti o tome. Dodaju da je ostavku podneo i predsednik Školskog odbora Vladan Ranđelović na članstvo u tom odboru.

Pretpostavlja se da je ostavka direktorke epilog kulminacije svega što se dešavalo u školi “Neimar”. Zaposleni su izgubili norme, direktorka je optuživana za mobing, pre dve godine optužena za primanje mita, škola je izgubila rejting.

Pema rečima Dragana Geja, ostavka Ljiljane Ćosić nije usamljena. Ostavku je podneo i direktor škole “14. oktobar” Miša Ljubenović. Kao razloge naveo je da nije ispunio svoja očekivanja i da zbog toga ne može da nastavi rad.

Da podsetimo, niška policija uhapsila je direktorku Građevinske škole “Neimar” Ljiljanu Ćosić prilikom primopredaje novca koji je navodno tražila od bivše nastavnice kako bi joj omogućila primanje otpremnine.

Niška policija je tada saopštila da je ova direktorka 2. septembra 2015. godine najpre donela rešenje o otkazu ugovora na osnovu kog zaposlena ne bi mogla da ostvari pravo na otpremninu za odlazak u penziju, a potom za donošenje novog rešenja, kojim bi ostvarila to pravo, od nje tražila 20.000 dinara. Sumnja se i da je Ćosićeva, kažu u policiji, 4. septembra promenila prethodno rešenje, pod istim brojem i datumom, i novo predala penzionisanoj nastavnici, uz napomenu da joj novac dostavi čim primi platu. Policija je direktorku uhapsila prilikom primopredaje novca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com