Politika

Direktori kojima je istekao mandat, od danas u v.d. statusu

Konkurs za izbor novih direktora nije raspisan, pa je predloženo imenovanje vršioca dužnosti direktora

Na redovnoj 16. sednici Skupštini Grada Niša predloženo je 39 tačaka dnevnog reda, a jedna od vodećih tema sednice bila je imenovanje vršioca dužnosti direktora u javnim preduzećima, o kome danas odlučuju odbornici Skupštine.

Mandati direktora niške Toplane, Objedinjene naplate, Direkcije za izgradnju, Parking servisa, Tržnice, Gradske stambene agencije i Zavoda za urbanizam koji su izabrani 2017. godine istekli su juče, međutim konkurs za izbor novih direktora nije raspisan, pa je predloženo imenovanje vršioca dužnosti direktora u tim preduzećima. Predloženo je da ostanu koji su i do sada bili v.d. direktori su u svim preduzećima, sem u u Direkciji za izgradnju, gde će gorepomenutu funkciju najverovatnije vršiti izvšni direktor Zoran Prokić umesto Nebojše Lovića.

“V.d. direktora maksimalno može biti godinu dana na tom polažaju, dva puta po šest meseci ili ako bude imenovan na dvanaest meseci. Tako da, po zakonu o Javnim preduzećima, jedno lice ne može biti dva puta imenovano za vršioca dužnosti”, kazao je dr Boban Džunić, predsednik Skupštine grada Niša.

Na čelu JKP “Parking servis” ostaje Dejan Dimitrijević,  kao i u JKP “Tržnica “gde je predlog za vršioca dužnosti dosadašnji direktor Goran Đorđević. U Gradskoj stambenoj agenciji, za vršioca dužnosti je predložen Vladan Stojanović, dok će u Zavodu za urbanizam tu funkciju obavljati Miroljub Stanković.

 

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Zašto sklanjaju Lovića ? To znači da je SNS u Panteleju pukao, jer je sledeći B. Vasiljević – unutrašnje razaranje N. Stankovića i otimanje plena.

    1. Posle promene 7 dresova Neša-guska je okupirao SNS, stavio suprugu za sekretara u GO Pantelej i pristupa čišćenju izvornog članstva. Upozoravali smo Bratimira na vreme i sad gledajmo čudo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com