Društvo

Direktor UKC – a o povezivanju privatne “klinike” na vodovodnu mrežu: Branio sam interese Republike Srbije

Ekipe JKP “Naissus, koje su više puta sprečavane od strane obezbeđenja UKC- a da izvrše svoj posao, nakon dve godine uspele su da objekat u ulici Petra Seratlića, u neposrednoj blizine ove zdravstvene Ustanove priključe na vodovodnu mrežu. Direktor Univerzitetskog Kliničkog centra Niš na današnjoj kofnerenciji za medije oglasio se povodom priključenja, za koje je ranije, u privatnoj viber grupi, govorio da je nelegalno i optužio gradonačelnicu i njene saradnike za kriminal. Danas, on ističe da je štitio intrese Republike Srbije.

 

“Danas je priključena privatna poliklinika nakon što je Grad obezbedio one zakonske uslove za koje sam ja godinu i po dana pričao da je potrebno da se obezbede, a to je dozvola vlasnika, imaoca, vlasništva nad zemljištem, a to je Direkcija za imovinu Republike Srbije. Grad Niš se obratio Direkciji, mislim da je bilo 29. marta. Direkcija je odgovorila pozitvno na upit prema nama, da li imao nešto protiv da se oni vežu. Odgovor je bio naravno da ne. Ispoštovan je zakon, ispoštovana je procedura za koju sam sve vreme tvrdio da treba da se ispoštuje i nakon toga nije bilo problema da se realizuje što je traženo. Žao mi je što to nije urađeno ranije. Sa moje strane, dužan sam, zbog mesta na kom se nalazim da štitim interese Republike Srbije – a ja sam to i radio. Direkcija je dala dozvolu, mi smo korisnici – Klinički centar je korisnik. Ponavljam, Republička direkcija za imovinu koja je vlasnik je dala dozvolu za povezivanje nakon što se Grad Niš obratio zahtevom“, pojašnjava direktor UKC – a.

Podsetimo, sa druge strane invenstitor je istakao da ima sve neophodne papire. Medijima je objašnjeno da su lokacijski uslovi izdati u vreme prethodnog gradonačelnika, a da je građevinska dozvola izdata na osnovu lokacijskih uslova. Plan detaljne regulacije menjan je dva puta 2015. i 2018., prema kojim je svim parcelama pored Kliničkog centra procenjena namena. Jedna promena izvršena je baš u mandatu Zorana Perišića, rečeno je medijima. Do tada su bile javne, tada su postale nejavne, objasnila je tada gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i zaključila da to znači da je na njima mogao da se radi promet i da se na njima grade između ostalog i druge bolnice. Izgradnja privatne bolnice pored UKC Niš je samo posledica odluka iz tog perioda.

Buduća privatna „klinika“ posle dve godine priključena na vodovodni sistem, advokat invenstitora najavljuje tužbu

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Cetiri godine sam cekao gradjevinsku dozvolu na svom zemljistu i po planu detaljne regulacije.Posle toga cekanje za struju jos 2 godine , a vodu sam izvukao iz zemlje.Vazno da sam platio komunalije 40000 evra za poslovni objekat na bulevaru u Nisu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com