DruštvoZdravlje

Direktor porodilišta u Nišu i dalje nema informacije o rekonstrukciji zgrade

 Direktor Ginekološko-akušerske klinike u Nišu Dejan Mitić je izjavio da “na žalost o početku rekonstrukcije te klinike nema pouzdane informacije”.

“Uslovi za naše pacijentkinje naravno da nisu najbolji, trudimo se da budu što bolji i jedna od ‘rak rana’ su mokri čvorovi po celoj klinici. Nadam se da će se to rešiti u okviru renoviranja koje će možda i biti u neko skorije vreme”, kazao je Mitić.

Po njegovim rečima, uslovi u Klinici ne mogu da budu bolji sve dok ne bude renoviranja.

“Mi možemo da održavamo higijenu što i činimo. Činjenica je da na Patologiji na 10 soba sa po tri kreveta, odnosno na 30 pacijentkinja, imamo jedan zajednički mokri čvor koji sigurno nije odgovarajući”, izjavio je Mitić.

On je kazao da je za poslednje dve i po godine mnogo urađeno u Ginekološko-akušerskoj klinici, između ostalog nabavljeno je pet ultrazvučnih aparata i dosta lampi i ginekoloških stolova.

“U toku je akcija za nabavku još nekih ginekoloških stolova. Kontinuirano pokušavamo da obezbedimo što bolje uslove. U prizemlju smo oformili glavni pult gde žene mogu da dobiju sve neophodne informacije”, istakao je Mitić.

Srpski pokret Dveri je juče porodilištu poklonio 100 kompleta posteljine.

Mitić je rekao da se posteljine i spavaćice najviše troše u porodilištu i da ih nikada nema dovoljno.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić je u aprilu, tookom posete Ginekološko-akušerskoj klinici u Nišu, rekla da će “rekonstrukcija raditi relativno brzo, jer ta zgrada nije odavno obnavljana”.

Zgrada niškog porodilišta je izgrađena 1971. godine i do sada nije ni jednom obnavljana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com