Zdravlje

Direktor KC Niš zapretio kaznama za nepoštovanje radnog vremena

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović izdao je naredbu kojom se svi zaposleni u toj zdravstvenoj ustanovi podsećaju da su dužni da se pridržavaju radnog vremena, i u kojoj se navodi da će svako nepoštovanje radnog vremena biti sankcionisano u skladu sa zakonom jer predstavlja povredu radne discipline.

U naredbi koja je objavljena na oglasnim tablama i na zvaničnom sajtu KC Niš, navodi se da je Upravi niškog Kliničkog centra stigao veći broj “dobronamernih” prijava, u kojima se navodi da odredjeni radnika zaposlenih ne poštuje ugovor o radu i Odluku o radnom vremenu zaposlenih KC Niš.

“Nepoštovanje radnog vremena pravda se izgovorom “da nije bitno koliko vremena provedu na svom radnom mestu već koliko urade dok su prisutni”, “da im je neko od nadležnih odobrio zakašnjenje”, “da su otišli na fakultet (a otišli su da rade u privatne ordinacije)” ili “da će se pojaviti na svom radnom mestu, samo ukoliko ih direktor lično pozove”, navodi se u naredbi.

“Uprava KC Niš podseća da je takvo ponašanje neprihvatljivo i protivpravno kao i da će biti najstrože kažnjeno”, kaže se u naredbi uz podsećanje da su u toj zdravstvenoj ustanovi, pacijenti, njihovo zdravlje i kvalitet pruženih zdravstvenih usluga na prvom mestu i da su svi zaposleni u obavezi da na radnom mestu provedu onoliko vremena i u onom vremenskom periodu koji je predvidjen Ugovorom o radu i odlukom o radnom vremenu zaposlenih u KC Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com