HronikaVirus Korona

Direktor Gerontološkog centra negirao krivicu

Direktor Gerontološkog centra u Nišu M. S. negirao je krivicu na saslušanju u Višem tužilaštvu koje je održano kasno sinoć, nakon čega mu je na predlog tužilaštva, sud odredio pritvor.

On se tereti za krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti, rekao je portparol tužilaštva Boris Radonjić.

Na saslušanju u tužilaštvu, osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnog dela za koje se tereti. Po predlogu tužilaštva, rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu, M. S. je određen pritvor do 30 dana, napomenuo je Radonjić.

 

Pritvor mu je određen zbog okolnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svedoke koje je potrebno ispitati, kao i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a usled težine nastupelih posledica, došlo je do uznemirenja javnosti u meri koja može ugroziti nesmetano vođenje krivičnog postupka, precizirao je portparol tužilaštva.

Kako je ranije saopšteno sumnja se da nije preduzeo sve neophodne mere i radnje kako bi sprečio širenje zarazne bolesti Kovid-19, usled čega je u Gerontološkom centru zaražen veliki broj štićenika i nekoliko zaposlenih.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close