DruštvoEkonomija

Direkciju za javni prevoz novi prevoznik zamenjuje 1. jula

Veće grada Niša prihvatilo je danas inicijativu JKP Direkcija za javni prevoz grada Niša za sporazumni raskid ugovora o obavljanju javnog gradskog prevoza na linija 7 (Sarajevska – Kalač brdo), 12 (Donji Komren – Njegoševa) i 34 (kružna linija od aerodroma).

Gradski većnik Igor Vojinović kazao je da se prihvatanjem inicijative Direkcije za prevoz stvara mogućnost za izbor novog prevoznika.

“Novi prevoznik trebalo bi da krene vozi na pomenutim linijama od 1. jula, a za gradjane to neće značiti višu cenu prevoza. Neće biti nikakve razlike osim što će se 30. juna sa posla vratiti autobusom Direkcije, a sutradan će na posao otići autobusom nekog drugog prevoznika”, rekao je Vojinović.

Gradski većnik Igor Vojinović

On je istakao da su sasvim opravdani razlozi zbog kojih je Direkcija za javni prevoz pokrenula inicijativu za raskid ugovora.

“Direkcija obavlja prevoz autobusima koje je preuzela od JP “Aerodrom”, a ta vozila su prešla skoro po million kilometara. Dodatno opterećenje predstavlja i to što voze na linijama sa velikim usponima”, izjavio je Vojinović.

Prema njegovim rečima, grad Niš je bio pred izborom, da opredeli skoro 300 miliona za nabavku novih autobusa za Direkciju, za izgradnju nove auto baze i servisne stanice, ili da poslove prevoza poveri drugom prevozniku.

“Smatramo da je odluka o poveravanju prevoza racionalna jer će sredstva iz budžeta moći da budu utrošena za poboljšanje uslova prevoza i za subvencionisanje besplatnog prevoza odredjenih kategorija stanovništva”, naglasio je Vojinović i dodao da će od 14 autobusa Direkcije, 13 biti prodata, a autobus koji je dobijen kao poklon grada Beograda biće ustupljen “Pčelici” na korišćenje.

Vojinović je kazao da grad Niš, posle 11 godina, radi na donošenju nove strategije prevoza, koja će izmedju ostalog definisati nove kriterijume pri izboru gradskih prevoznika, nove linije i nove redove vožnje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com